søndag 25. juli 2010

Å prøve å reise fra tankene; nord, sør, øst og vest!!!

Ja, jeg har nok brukt mer enn nok tid den siste uken på å prøve å rømme fra alle tankene, jeg holder de borte mens jeg "rømmer", men så snart jeg sitter stille så er de der. Sårene som ikke vil gro, tankene som ikke bare vil arkivere seg i en skuff. Det er komplisert, veldig komplisert. Pr. nå er jeg manisk... med geocaching... og har det rimelig bra. Tenke koordinater, steder, terreng, logging, travelbugs og travelcoins. Har bestillt egne travelbugs... og har sammen med småfloket lett Brønnøysund rundt etter en liten SvampeBob bamse - er han helt ut eller?

Men så kan jeg jo fortelle dere om hva jeg bedriver tiden med.... Etter turen nordover til Saltstraumen, og innom Casa del Sørfjorden, dro jeg innom hjemme og vasket litt klær og bestillte plenklipping. Så dro jeg til Klippen Resort. Og etter ei GOD natts søvn der la jeg ut på en kjøretur via Storuman til Sorsele og Lycksele, før jeg 12,5 timer senere var tilbake på Klippen Resort (hytta). Jeg jaktet på cacher, og en av dem fant jeg ved denne flotte sandstranda i innlands Sverige. Sørgelig at været ikke er sånn at de kan brukes til bading!!!

Så måtte jeg stoppe og ta bilde av reinen. For det første fordi den var så stygg at den var søt, for det andre fordi alle jeg så var sånn, for det tredje fordi de ikke gikk i en stor flokk - slik de pleier. De gikk liksom en og en over et stort område....

Vet dere hva dette huset er for noe? Ja, det var en cache der, men utenom det? Jo, i "fjorten-hundre-og-pil-og-bue" tørket de blandt annet blåbær her. Det var faktisk interessant lesning, og veldig kjekt å kunne titte inn og se hvordan det så ut. Det var litt falleferdig innvendig, men man fikk et klart inntrykk av hvordan det hadde foregått. Under kan dere også lese plakaten som stod på veggen til byggningen.



Så skulle jeg finne en såkalt "bro-cache"... min store skrekk, for av og til er de som dette.... at det går en "gang-vei" under broen.

Når jeg hadde gått denne gangveien til ca midt under broen, var det noen som innbilte seg at jeg skulle logge cachen ved å forlate sikringa og gå ut på en usikra kant for å fiske frem boksen og signere i boka?!?! NEPPE!!! Men jeg hadde FUNNET cachen, risikere livet for å signere et ark, nei, det gjør jeg ikke. Det var skummelt nok der, bilene kjørte rett over hodet mitt, og elva bruste under meg.... Rask retur!!! Skrekk og gru!!!



Jeg logget noen cacher i Lycksele også, men det var blitt sent og jeg var sulten, så jeg dro innom på ICA og kjøpte meg en salat og noe snacks. Det finnes en resturant rett opp i gata som serverer UTMERKET mat. MEN jeg klarer ikke dra og sette meg ned alene noen steder, for noen ganger bare må jeg gå igjen helt plutselig. Og hva med maten, hva med betalingen? Nei, tryggest å la det være.... Dessuten kunne jeg jo treffe noen kjente. Byen er full av "naboer" fra Norge, og ikke alle forstår at ikke alt vises utenpå.

Dette er et bilde av cachen jeg har lagt ut ved hytta. Oppå sitter en TravelBug som jeg fant i en cache langs kystriksveien. Den er nå inni cachen, og venter på hjelp videre i verden!!!

Etter to netter på hytta bar det via Skonseng (for å pakke om til rene klær) og til Sandnessjøen (for å hente gutta), til Brønnøysund. Vi kom fram ved 23 tiden om kvelden, og hadde fabelaktig utsikt fra det heller ... tja, ikke mer enn brukbare motellet vi fikk rom på. Fullt overalt, men sengene var gode, og det er veldig sentralt. Så disse to bildene ble tatt i går kveld.



Lørdag formidag tuslet jeg og gutta rundt og fant noen cacher i sola. Tittet litt i de 12 butikkene som er her... og spiste is.... før vi slappet av på motellet en stund.

Guttene slappet av litt ekstra mens jeg surret rundt i sentrum med en 8 punkts multi-cache. Den gikk det prima å finne, og jeg traff til og med noen andre geo-cachere. En liten kar kom bort og spurte meg om jeg fant cachen, og da måtte jeg bort å snakke med dem! Kjempekoselig. Vi har aldri møtt noen andre geocachere før!!!

Utsikten fra kaia i Brønnøysund i dag var upåklagelig. Jeg kunne se de syv søstre i horisonten. Klarer dere se dem på bildet?

Så dro vi til Torghatthullet. Gutta var raskere enn lynet oppover. Det var ikke mange turistene der oppe. Så vi hadde i perioder hele hullet for oss selv. Utsikten var fantastisk. Turen dit anbefales! Tar ca 20 min å gå opp og ca 10 min å gå gjennom fjellet.

Til slutt dagens beste motiv. Mine gutter i Torghatthullet!!!

Plutselig kommer en oppdatering!
Håper alle får en superfin søndag!!!
(1795)

tirsdag 20. juli 2010

Bilder fra Saltstraumen!!!















Det kan være magisk i nord også, innimellom!!!

Andre del av ei helg i Nordland.

Jeg bare må starte del to med dette bildet, som jeg tok om kvelden 17. juli. Det var bare helt superfint der hvor jeg var. Helt hvor det var, vet ingen, men i nærheten av Fauske, det er jeg GANSKE sikker på!!!

DETTE, dette er en del av "Skrupturlandskap Nordland".... det KUNSTVERKET som heter "The forgotten town".... Ja, ja... til min store ergrelse har jeg visst gått forbi en annen severdighet på veien opp dit, uten å se den.... GRRRRR... til mitt forsvar var det vind og PLASKREGN, og det var logge cachen som var fokuset!!!! DET ordnet seg!!!

Og skjønner noen hvorfor finnes det et bilde av denne kongla her nå??!?!

Ser du det tårnet oppi bakken der, det grå runde? Der oppe var jeg og logget en cache. En bitteliten en i ei steinrøys med masse jernskrammel rundt omkring. Noe som medførte flere fin-fine blå-grønn-gule merker på venstre legg.... Jotun fargekart = meg!!!

MEN utsikten fra oppå der var upåklagelig, til tross for det supre været. Hvite sandstrender så langt øyet kunne se i alle rettninger; men jeg undres; hvor er alle folkene, alle strandparasollene og iskrem-selgerne?!?! NOE er galt med dette bildet.... eh...

På vei forbi Svartisen kom jeg over dette fabelaktige motivet; et isbre-hjerte!!! *SMELT*

Vel, etter ei natt på hotell i Glomfjord, for å tørke og få varm mat, fikk jeg ta inn på Casa del Sørfjorden hvor det fantes både god mat og drikke, en helt FANTASTISK utsikt til tross for det #!#%#-været.... En cache fikk vi også plassert ved Sørfjorden Kapell. Bare kirkegården der er verd et besøk, gravstøtter som rett og slett er kunstverk!

Nå er jeg hjemme igjen. Gruer som bare FYYYYYYYY!!!! til i morgen, men jeg må vel bare overleve og komme meg igjennom det. Og så kommer jo småfolket hjem utpå ettermiddagen, og det blir KOOOOOS!!!!

Plutselig kommer en oppdatering!

mandag 19. juli 2010

Først del av ei helg i Nordland!


I stedet for å sitte hjemme og spekulere på livet og alt mulig og umulig, la jeg ut på en liten "loffe-tur" nordover til Saltstraumen. Jeg starta hjemmefra om ettermiddagen i strålende sol. Fullstendig mentalt utslitt etter bare å ha vært på to besøk og snakka en time, halv-annen.... Faktisk litt greit å hvile hjernen alene en stund da... Første stopp var Nevernes kirke. La ut en cache der, fabelaktig sted for en cache, så jeg skjønner ikke hvorfor det ikke er havnet en der før.... MEN nå er det en der! Så bar det videre mot Bolna, der sjekka jeg cachen vår der; og la i en Travel-coin som skal nordover - fant den i Sverige et eller annet sted... Og så stoppa jeg på Polarsirkelsenteret. Nydelig vær der denne gangen. Var innom og la en travel-bug i cachen her, før jeg skulle begynne å samle nye cacher!

Jeg hadde på forhand laget meg et kart, med notater på, som viste 63 cacher, mange av disse ligger i Bodø, og dit skulle ikke jeg... og mange ligger i områder hvor jeg ikke vil gå alene (manglende mobildekning o.s.v). Jeg hadde da 41 cacher jeg skrev opp beskrivelsene på. Og ved rundens slutt hadde jeg tatt meg tid til å finne 20 av dem, det vil si at når min-sin-kjære skal være med på samme runden en annen gang er det 21 cacher igjen å finne!!! LURT?!?!

Denne dama fant jeg utti vannet på Rognan... et øyeblikk, på litt avstand, var jeg redd noen hadde satt Lene utti der, men så kom jeg nærmere og så at hun manglet føtter... Litt skummel denne her også!!! ;-)




Saltstraumen var et spektakulært syn i midnattsola. Jeg ankom første broen kl 01 om natta, og hadde hele severdigheten for meg selv, bare noen måser fulgte nøye med meg. Med "stor-kameraet" og stativet fikk jeg tatt flere flotte bilder, både av lyset, fuglene og omgivelsene. Får vise dem en annen gang, for jeg sitter nå med et veldig langsomt mobilt bredbånd, på et ferjeleie ett eller annet sted.... Er man på loffen, så er man på loffen - da bruker man ikke hjernekapasitet på å vite hvor man er!!! Så de bildene dere ser her, er bilder tatt med det lille digital-kameraet mitt - som desverre har sett bedre dager. Ørkensanden har trengt seg inn både her og der... så det "knaser" når jeg slår det av og på.... Men tilbake til Saltstraumen... mens jeg holdt på å avslutte fotograferinga kom en av årsakene til druktningsulykkene og alle nestenulykkene gående... En mildt sagt DRITINGS mann med fiskeutstyr, kl 02 om natten, ingen andre mennesker i nærheten. Jeg var snar å forlate, før jeg begynte å ta ansvar for denne mannnen. Han var så full at han knapt kunne gå, og vevlet ved tauene som begrensa den siste meteren ned til vannet..... Lurer på om det gikk bra....

Jeg var i storslått campingmodus, jeg og alle de tyske bobil-turistene. Så på øya midt i Saltstraumen slo jeg meg ned for natten, etter å ha logget cachen som fantes der!!! Klokka 03 tok jeg kvelden til denne fantastiske utsikten.


Og dagen etter våknet jeg til denne, ikke fullt så fantastiske utsikten! Og den siste cachen, en nano på toppen av et utsiktspunkt helt på den andre siden av broen, ble droppet...


Skal vise flere bilder fra turen, men det var alt jeg rakk nå, for nå skal ferja snart gå til en verden hvor dataen ikke blir brukt; Casa del Sørfjorden!

Men plutselig kommer en oppdatering!!!