tirsdag 25. oktober 2011

Frosten er nydelig!

Jeg vil bare dele tre bilder jeg tok i dag tidlig, av den nydelige frosten...

Når rimet ligger på de siste lauvene som henger på trærne, er det rett og slett vakkert!


Nå gjelder det bare å nyte de siste solstrålene før de blir borte i horisonten! :) Det er ingen tvil om at rimet kommer til å smelte av bladene i løpet av dagen, når minusgradene blir borte, men det skaper rene kunstverkene i naturen akkurat nå!


Reklame til frustrasjon!

Det nytter ikke hvilken kanal man svitcher over til på tv'n, reklamene ruller over skjermen. Lydnivået øker betraktelig og jeg kjenner jeg holder på å bli sprø av støyen. Hvorfor må de øke lyden så skrekkelig når det er reklamepause? Er det helt umulig å holde lyden på samme nivå som programmet har? Må lyden høres helt til badet på andre siden av huset?

Noen av reklamene synes jeg er helt fryktelige. De to som irriterer meg mest for tiden er Mr Melk og alle nettpoker (eller spill) generelt.

Mr Melk reklame....  Jeg finner nesten ikke ord for Tine sin Mr Melk reklameserie. Jeg har ennå tilgode å snakke med noen som får lyst på melk av denne reklamen! Selv blir jeg fysisk kvalm og uvell av den ufyselige karakteren som Mr Melk er. Hvordan skal jeg klare å drikke melk når jeg er uvell og kvalm? Den (for meg) kvalmende reklamen resulterte i melk fra Q-meieriene sist jeg var på butikken. Kanskje det er det Tine er ute etter? Skape gratisreklame for Q-meieriene? Hvem vet...

Maria Bingo reklame... I Norge er det ikke tillat med alkohol og tobakksreklame av noe slag, greit nok, men hvorfor i all verden kan det være lov med nettspill-reklamer? Poker, bingo og andre pengespill som man skal inn på internett å bruke store penger på? Når jeg tenker på hvor mange som ødelegger sitt økonomiske liv på dette, blir jeg rett og slett provosert. Når denne reklamen i tillegg går både før, inni og etter program som "Luksusfellen", et program som lærer folk om privatøkonomi og hvor viktig det er å holde seg unna disse spillene, hvor mange har lagt seg i et stort uføre på grunn av dette, blir jeg rett og slett imponert. Kanskje vært mer passende med noen av de spare-reklamene som ruller over skjermen innimellom? Putte inn George Clonney i stedet? Det synes jeg hadde passet mye bedre.

Tv-reklame er en ting, den blir vi bombet med hele dagen, men så er det all snik-reklamen på bloggene - eller noen velger jo å ha dem der. Den værste reklamen jeg til nå har sett på en blogg er en som tilbyr utroskap!!! Blandt annet denne nettsiden.... Ikke fatter jeg at noen vil reklamere for dette på bloggen sin - og at det faktisk finnes en nettside som tilbyr denne typen møter imponerer meg også!!!

Jeg synes det finnes mange både komiske og søte reklamer, men enkelte er bare forferdelige...

Til helga kanskje? Neste helg....

lørdag 15. oktober 2011

Mitt bidrag til fotokonkurransen på Øyeblikk!

Denne gangen er temaet; "Barneblikk" (eller "Et barn er et lite menneske", som tittelen ble forandret til de siste dagene) på fotokonkurransen hos Øyeblikk.

Jeg fant ut at jeg skulle bidra med dette bildet av guttene mine i Torghatthullet i midnattsol.



Et fabelaktig øyeblikk!


Gutta i Torghatthullet i midnattsol.

Da gjenstår det bare, atter en gang, å se om det er noen flere enn meg som liker dette bildet! ;)

torsdag 13. oktober 2011

Å forstå en kvinne!


For en tid tilbake kom jeg over denne fantastiske oversikten. Helt klart noe enhver mann bør ha i tankene til enhver tid!!! ;)

Ikke sannt damer?!?!?

tirsdag 11. oktober 2011

Strikket og tovet hjerte!

Jeg tenkte jeg skulle dele en egenkomponert strikkeoppskrift med dere. Jeg klekket ut en metode for å strikke et hjerte, som kan brukes til så mangt.

Garnet jeg har brukt er det som heter "Mor Åse" i 100% ull, ikke superwash, som selges på Rema 1000. Det går med ett nøste av hver ønsket farge. Hjertet strikkes i 2 deler som syes sammen til et dobbelt hjerte, og deretter toves i vaskemaskinen.


Oppskriften er som følger;

Legg løst opp 25 masker på pinne 3 (eller 3,5) strikk så frem og tilbake til du har 25 riller. Dette er "den opprinnelige firkanten".

Herfra starter den første buen på hjertet.

Strikk ytterligere 7 riller. Du har nå 32 riller.

Felling;
Fell en maske i hver side på neste omgang. Strikk 3 omganger frem og tilbake. Gjenta fellingen og strikk 3 nye omganger. Du har nå 36 riller og 21 masker.

Fell en maske i hver side på neste omgang, strikk tilbake. Gjenta ytterligere 2 ganger. Du har nå 39 riller og 15 masker.

Fell så 2 masker i hver side, (ta en løs av, strikk to rett sammen, ta den løse masken over) strikk ut omgangen til du har 3 masker igjen, strikk disse 3 maskene rett sammen. Strikk tilbake. Gjenta fellingen. Du har så 41 riller og 7 masker igjen på pinnen.

Fell disse løst av.

Den andre buen strikkes ved å ta opp 25 masker i den ene siden av den opprinnelige firkanten. Strikk 7 riller og følg fellingen fra den første buen.

Strikk ett hjerte til. Hvis du strikker løst ser de to hjertene litt slappe og snodige ut, men når de er tovet, blir de flotte!

Sy de to hjertene sammen, la det være 10-12 cm åpent i den ene siden hvis du vil at hjertet skal bli en liten hjerteveske. La det være 4-5 cm åpent hvis du vil lage en liten hjertepute.

Tovingen foregår som nevnt i vaskemaskin. Bruk grønnsåpe som vaskemiddel, vask på 40 grader med full sentifuge. Ut av vaskemaskinen får du et tovet lite mirakel som formes litt for hånd, slik at hjertet blir bra!

Ønsker du å lage en liten hjerteveske, syr du i et glidelås (for hånd), i åpningen. Dersom det skal bli en pute, fyller du den med "stuffing" og syr igjen hullet.

Lykke til med prosjektet!

onsdag 5. oktober 2011

Er det mulig å motivere skolelei ungdom?

Mange, mange foreldre kommer i den situasjonen at ungdommen blir lei av skola. Karakterene synker, noen skulker, skola er kjedelig og uten motivasjon og utfordringer. Det er vanskelig å snu denne trenden. Hva skal man si? Hva skal man gjøre? Det blir fryktelig frustrerende å sitte på sidelinjen og se at de begynner å kaste bort fremtiden sin i så ung alder.

Jeg tenkte ut en strålende (om jeg skal si det selv) plan for hvordan jeg eventuelt skulle håndtere dette.

Først av alt; Ingen penger fra meg til personlig forbruk, noe som vil si; ingen kino, ingen shopping, ingen kafé, ingen konserter og rett og slett ingen økonomisk råderett i det hele tatt. Hvorfor? Jo, for hvis de ikke tar utdanning på alvor, vil de ende opp uten penger i fremtiden også, da er det vel bare greit å bli vant til det først som sist?

Så tenker jeg på dette med hva slags jobb vil de ende opp med, etter valg av utdanning, i den grad de i følge karakterene har noe valg? Uten videregående blir det i allefall vanskelig å få jobb. Og de jobbene som da er aktuelle er nok ikke av de best betalte. Selv etter videregående er ikke jobbmulighetene særlig større i dagens samfunn, i allefall ikke de som har anstendig lønn. Man må studere noen år, for å oppnå en utdanning som kan føre til en levelig lønn.

For å illustrere dette, kan man stille noen spørsmål;

Hva slags hus vil du bo i?
Vil du kjøpe et gammelt hus, som du ikke vil ha råd til å sette i stand? Husk; de fleste banker låner ikke ut mer penger enn 2 * årsinntekten din, dersom du har fast jobb - vel og merke. Tjener du 250.000,- i året. Får du, hvis du er heldig, et boliglån på 500.000,- Sjekk på nettet hva slags bolig du får for den prisen! Klart det er sjarmerende med et gammelt hus, men ikke fullt så koselig når taket lekker og det er iskalt på grunn av dårlig isolering!

Vil du kanskje heller ha et stort fint hus? Hvis du var så lur at du tok skola på alvor, fikk deg en god utdanning og en god jobb er det mulig at du kunne få et boliglån på over 1.500.000,- Bo i et rimelig nytt og fint hus, som har alle fasilitetene du kan drømme om? Et som var både tett på taket og godt isolert?

Hva slags ferie vil du helst reise på?
Er du typen som er fornøyd med en telttur i ny og ne? Huttre og fryse forran bålet? Lage suppe på primus eller steke en pølse på bålet? (Jeg vet at denne ikke fungerer på tur-ungdommen, men likevel!) Uten utdanning og jobb, er dette det du vil få råd til! Men greit nok, hvis det er det du ønsker deg gjennom livet. Men kjære ungdommen; selv ikke en telttur er gratis, du må ha utstyr, kanskje overnatte på en campingplass, kjøre bil dit du skal. Alt koster.

Er du typen som kunne tenkt deg et opphold i varmere strøk en gang i året? Som ønsker late dager på stranda i solsteiken med en kald drink i handa? Spise middag på resturant hver dag i to uker, og bare nyte av livets goder? Vet du, da må du faktisk skaffe deg noen av livets goder, det gjør du av god lønn; penger! En sydentur koster fort 15.000,- pr person!

Hva slags bil ønsker du deg?
Vil du være fornøyd med et bilvrak til 10-20.000,- som du tilstadighet må bruke av penger du egentlig ikke har for å få reparert? En bil som sluker drivstoff, drivstoff-prisene er snart oppe i 15,- literen,og liter varer ikke mange km.... Ja, ja... etter en stund får du nå vrakpant for den!

Eller kanskje du ønsker deg en skikkelig stas-bil? En du sitter godt i og som du kan være stolt av? En du kan kjøre lange turer med uten å være redd for at den skal kolapse? Tenk å sette seg inn i bilen og kjenne den spesielle ny-bil-lukta og tenke at denne er faktisk min!

Ja, ja... du kan nå tenke på dette, kjære ungdom, vil du ha det konfortabelt i livet, eller vil du bare leve fra hånd til munn?

Hvis vi får ungdommen til å tenke over disse harde realitetene, vil de kanskje komme til fornuft?!?!

(OBS! Alle bildene er hentet fra google-søk!)

Mitt bidrag til fotokonkurransen på Øyeblikk!


Etter oppfordring fra bloggen Terninger, fant jeg ut at jeg skulle komme med et bidrag til fotokonkurransen på siden Øyeblikk. Temaet for konkurransen er;

 "Det er sommerens siste sang som toner ut en siste gang..." 


En bit av "Skrupturlandskap Nordland" i høstdrakt.

Bildet er et av den serien bilder jeg tok lørdag 1. oktober i år, i Ballangen kommune. Høstsola skinte så vakkert på skrupturen som ga meg en flott naturlig ramme til et motiv med både høstlandskap, fjæra, sjøen, fjellene og himmelen, i bakgrunnen.

Nå er det bare å krysse fingrene og vente på resultatet! Og gå inn på siden og se; det er utrolig flotte bidrag som er med!!!

Dersom du er interessert i orginalfilen, med dertil god oppløsning, er det bare å ta kontakt! Et stemningsfullt bilde kan ikke deles for ofte!