onsdag 29. februar 2012

Siste kvelden på Klippen Resort for denne gang...

Ja, 300 dager igjen til jul... bare sånn i tilfelle noen undret!!!  ;) Og dette er et 100% intetsigende blogginnlegg fra meg....  ;)

MEN det er nå så. I dag har det vært plussgrader ute, noe som medførte at dagens skitur gikk veldig fint. Ikke en eneste gang måtte jeg gå "fiskebein" på vei opp slalombakken på langrennski... Jeg hadde naturlige skifeller; "klepper" under skiene.... Da ble turen opp bakken veldig enkel, og jeg fikk utført ærenet mitt; General Blå's cache ble plassert på et flott sted. Nå venter vi begge i spenning på om noen skal logge!!!  ;)

Men dere; hvis noen av dere kommer over en slik boks som dere ser på bildet her; ROP ut hvis dere kan tenke dere å videreformidle klenodiet til meg! JEG ØNSKER MEG VELDIG EN SÅNN BOKS!!! Og NEI, den skal ikke bli noen geocache, den skal bli en del av blikk-boks-samlingen min...  :)

Dagene på hytta går fort. I morgen må vi sette kursen hjemover igjen... Småfolket har vært i slalombakken to dager. Jeg har vært på skitur! Og så har vi bare slappa av og kosa oss inne. Litt besøk har vi også hatt. Jeg har fått ordna litt småpusk som burde ordnes rundt om i hytta - kunne ennå brukt noen minutter på å ta livet av hybelkaninene under senga... men jeg synes det blir for ille å ta livet av noen før påske! ;)

Jeg tar med en liten Ole Brum til slutt;

"Hvis det en gang kommer en dag hvor vi ikke kan være sammen, så hold meg i hjertet ditt og jeg vil bli der for alltid!"

Er ikke det en fantastisk tanke?!?!

Jeg ønsker dere en flott kveld
- og skal selv prøve mitt beste å nyte denne siste fridagen i vinterferien! :)


søndag 26. februar 2012

Geocaching - Nye kart!!!

Slik så kartene ut etter at Google-kartet forsvant!
Etter at Google ville ha betaling for store nettsiders bruk av deres kart, fjernet Geocaching de fine kartene sine og vi satt igjen med noen ganske så ubrukelige kart med bare de store veiene... alle skogsbilveiene ble borte og planleggingen av cacheturer ble fryktelig vanskelig. Problemet rammet hardest for oss som bor i "ingenmannsland", mens de ennå fungerte sånn høvelig for storbyfolket.

Men med flere millioner brukere av geocaching ble problemet kortvarig; diskusjonen gikk ivrig på Facebooksiden til Geocaching Norge - og etter hvert kom løsningen ramlende i fanget mitt;

Ved å bruke nettleseren Firefox, som kan lastes ned via http://firefox.no/, åpne Firefox, så laste ned programmet Greasemonkey  ved å følge de instruksjonene du får. Når du så legger ned og starter opp igjen Firefox, da får du opp en liten apekatt øverst i høyre hjørne av skjermbildet.
    Så limer du inn http://www.sjaastad.org/greasemonkey_googlemaps.user.js
    (klipp ut og lim inn) i Firefox (åpne ei ny side) og da skal det være tilgang til mange flotte kart inne på Geocaching.

    Inne på Geocaching siden leter du opp kartet, og oppe i høyre hjørne på dette ligger det et tegn som ligner på 3 små ark, klikk der. Da kommer det opp veldig mange forskjellige karttyper. I Norge synes jeg Statens Kartverk sitt TOPO kart var helt fabelaktig! Der er til og med stiene tegnet inn!!! :)

    I Sverige fant jeg ut at Eniro-kartet ble best... :)

    Ingenting er så ille at det ikke er godt for noe, jeg er i allefall veldig fornøyd med at jeg synes de nye kartene ble veldig mye bedre enn de gamle!!!

    Med Firefox og tilleggsprogrammene fikk jeg dette fine kartet!
    Det øverste bildet og det nederste bildet, er helt identiske, bare med forskjellige kartvalg! Ingen tvil om at det nederste er å foretrekke når man skal planlegge en tur! :)

    Jeg håper beskrivelsen kan hjelpe andre som sliter med de gamle kartene - og irriterer seg ROSA over hvor elendig det ble! Selv takker jeg folket på Geocaching Norge sin Facebookside - og ikke minst Kjersti-Pilaris for all den fantastisk gode hjelpen jeg fikk for å få dette til!!! :D

    TeamSkoglund er fornøyd.no!!!

    fredag 24. februar 2012

    "Vår", pasta og geocaching... uten egentlig noen sammenheng...

    Det snør! Sukk... Men jeg tar våren på forskudd; jeg har laget vår på kjøkkenet!!! To fargerike blomster står der og blomstrer, eller venter på å blomstre. Det hjelper på humøret med fargeklatten på kjøkkenet når det er helt fullstendig hvitt ute!

    I går kveld gjorde jeg noe jeg aldri har prøvd før; jeg laget pasta. Det var egentlig veldig enkelt; ett egg, 100 gram mel og litt salt. Blandet sammen, knadd i ti minutter til en hard deig som hvilte i 20 minutter før den ble kjevlet ut til en veldig tynn plate og skåret opp i tynne strimler. Så var det bare å koke en stund. Vips! Pasta!

    Jeg har sittet og sett meg stor i øynene på youtube-videoer. Geocache-videoer. Det er helt utrolig for en kreativitet som finnes ute i den store verden.


    Og så en til, en type som jeg faktisk har funnet! Fabelaktig! Kreativt og egentlig genialt enkelt;



    Ja! Jeg gleder meg enormt til sesongen starter igjen! Ingen tvil om det...

    torsdag 23. februar 2012

    Fortsatt liv i vinterland!

    Det er blitt lite hverdagsblogging fra meg den siste tiden... sørgelig, men jeg har ikke hatt så mange ord! Derfor er det blitt bare litt "foto-blogging"...

    Nå har jeg fått årets Ranatraskenkort i hus og 1. mars kan jeg begynne å sanke Polarsirkeltrimmenkoder - i tillegg til at så snart snøen forsvinner kan geocachingsesongen starte for fullt igjen!  Jeg er begynt å se frem mot mange fine turer! :)

    Noen av turene kan heldigvis tas på vinteren, så jeg får se om jeg ikke kommer igang i den nærmeste fremtiden. :)

    Bildet dere ser her ble tatt i Båsmofjellet i fjor vinter, i et fantastisk flott vintervær. Dette er et av stedene jeg håper å få til å nå i vinter også. Bare det gode været holder seg.

    I morgen starter vinterferien. Siden vi ikke har noen spesielle planer, håper jeg å få til noen turer i løpet av helga eller første del av neste uke.

    Har dere noen planer for vinterferien? Uansett om dere har planer eller ikke, har vinterferie eller ikke; så håper jeg dere får ei flott uke! :)

    onsdag 22. februar 2012

    For noen er du hele verden!

    Jeg bare dropper innom for å si at det er alltid noen som er glad i deg og setter pris på deg, uansett hvordan livet ser ut akkurat nå!


    Mange har det vanskelig i dag, akkurat i dette øyeblikket. Kanskje kan det være greit å sette av noen minutter for å sende en sms til noen som er blitt litt "glemt" den siste tiden - og si; "Hei!" og legge til en "Klem!"? Av og til er det godt med en slik sms, helt uventet for mottakeren. Så er man ikke glemt likevel! ;)

    For noen er du hele verden, vær trygg på det!

    tirsdag 21. februar 2012

    *Landskapsbilde*

    Vi omgir oss med mye flott natur i inn- og utland. Et landskap kan være så mangt; både by, fjord og fjell. Til og med en hage er et eget landskap!

    De to bildene jeg viser her, av det spektakulære landskapet her i Nord-Norge, er ikke av noen fototeknisk god kvalitet, men det spiller ingen rolle, jeg ønsker bare å vise frem landskapet!

    Det kommer nok flere og bedre bilder på bloggen i fremtiden!

    Jeg håper dere får en strålende uke!
    


    mandag 20. februar 2012

    "Alt som er vakkert" - Sirkulært!

    I dag er mandagstemaet hos "Alt som er vakkert" gitt tittelen "Sirkulært".

    Heller ikke denne gangen var det vanskelig å dykke ned i fotoarkivet og finne bilder som passet til temaet. Som vanlig dukket det opp mange bilder. Utfordringen var å velge ett bilde, en utfordring jeg ikke klarte - og endte dermed opp med 4 bilder!!!

    Alle bildene er tatt på Kreta i 2011. Flotte farger som oser av sol-lys!

    Det er når jeg ser sola speile seg i flotte farger at jeg kjenner en ekstra sterk trang til å pakke kofferten og ta en uke til varmere og mer solrike strøk!

    Og når jeg tenker på de fantastisk gode appelsinene som modnes i mai på denne greske øya... da får jeg vann i munnen. Ingenting er som å plukke en appelsin ned fra treet for egen hånd, spesielt ikke når de er sååååå søte og gode!


    Håer dere stikker innom hos "Alt som er vakkert" og ser på alle de flotte bildene som ligger i galleriene der!
    Jeg ønsker dere en
    strålende mandag!!!

    lørdag 18. februar 2012

    Geocachingtur med ski!

    Fredag fant jeg ut at jeg skulle komme meg ut i det fine vinterværet, ok, så var det ikke sol, men omkring null grader gjordet det "levelig" å dra ut på tur.

    Heldigvis dukker det opp vintervennlige cacher innimellom - og jeg hadde tre jeg kunne lete etter.

    Vanligvis er det oppkjørt en skiløype i området, men denne dagen var det nok en stund siden det hadde kjørt noen tråkkemaskin der.

    I 30-40 cm nysnø la jeg i vei mot første cache. Ikke engang skituppene stakk opp av snøen forran meg, men det var egentlig kjekt, for da ble det god bremsing i nedoverbakkene. Etter å ha gått en drøy km kunne den første cachen logges, videre en liten km - så ny cache. For å finne den siste cachen måtte en oppgave løses for å finne rett sted. Så nå var det frem med penn og papir, beregne, resonere, hm.... noe måtte være feil, for koordinatene ledet til "langt-vekk-i-stan". Men etterhvert forstod jeg hva som var galt og peilet meg inn på neste punkt, som da lå på veien tilbake til bilen.

    Cachen kunne fiskes frem, sitteunderlag ble plassert under rumpa, kakaoen smakt på... før jeg iherdig begynte å ringe hjem... Årsak; cachen jeg hadde i hånden hadde en kodelås - og jeg hadde ingen oppgave og ingen kode! Skrekk og gru! Å ringe hjem ga ingen respons... HELP! Sms til cacheeier hjalp, heldigvis. Cachen ble åpnet etter litt plunder, og jeg kunne logge dagens 3. funn og fornøyd drikke resten av kakaoen min!!!

    Det er faktisk veldig koselig å sitte under
    ei furu og studere landskapet!

    Nå har du lest mitt blogginnlegg nummer 500! Et jubileum som måtte markeres i Villmarkshjertes opprinnelige ånd; med skriverier om en fin tur! :)

    Håper dere får en strålende helg - og kommer dere ut på en liten tur dere også!!! :)

    Benken ble endelig malt!

    Jeg skulle jo ikke falle for fristelsen å male møblene hvite, men jeg tok benken og satte malekosen i den - og jeg angrer ikke!

    Etter noen år med den sortbeisa benken på stua, kjente jeg at jeg var lei av den - håpløst at alt støvet som har en tendens til å samle seg opp, var det også.....

    Å kjøpe nye møbler bare fordi jeg er lei av de jeg har, så lenge de er helt brukbare, er også uaktuellt i min verden! ;)

    Forandringen ble stor, som dere ser! Og jeg er riktig så fornøyd. Av og til er det så ekstremt lite som skal til før forandringen blir "god-som-ny"! Og da varer benken ennå noen år - til den er utslitt!!!


    Jeg håper dere får ei strålende helg!

    torsdag 16. februar 2012

    Blåbærpai og livet hos meg!

    Forrige helg laget jeg blåbærpai, med stor suksess. Jeg har aldri pleid å lage dessertpai før, men har nå laget blåbærpai et par ganger - og den er virkelig god.

    Oppskriften er enkel; en pk. pai-mix, 2 dl blåbærsyltetøy, 6-8 dl blåbær (frossne, selvplukket), 2 ss potetmel, 1,5 dl sukker og et par ss vaniljesukker. Når jeg har alle ingrediensene klare er det bare å lage paibunnen, kjevle den ut og ha den i formen - forsteke til den har fått litt farge (etter anvisning på pk.) Alt det andre bare blandes godt i en bolle og has i formen, før paien går inn i ovnen igjen i 15-20 minutter.

    Denne gangen laget jeg litt havregrynstopping og strødde på. 100 g meltet smør, 2 dl sukker, havregryn nok til en tykk masse og litt vaniljesukker. Blir prima! ;)

    Mens jeg holdt på på kjøkkenet kjente jeg at det var rimelig sørgelig å se ut av kjøkkenvinduet; masse, masse kald snø! Vinter i vinduene med mørke potteskjulere og beige gardiner... dette måtte jeg gjøre noe med. Jeg byttet til hvite potter og hengte opp lys grønne gardiner. Det hjalp litt, men ønsket om nytt kjøkken er sterkt - og ble ikke mindre sterkt - for det hjelper lite å prøve å gjøre det koselig der inne slik som det er i dag....

    Det er absolutt ingen tegn til vår her hos oss, snøen laver ennå ned i store mengder, varmepumpa går for fullt og jeg fyrer i ovnen. Det hadde nok vært lurt å investere i noen fargerike blomster! Jeg får se på det over helgen, for i helgen skal jeg prøve å få til en tur til Klippen Resort. Det er ikke vinterferie her før neste helg, men vi har foreløpig ingen plan for den uka!

    Nå skal jeg ta fatt på dagens gjøremål og ønsker dere
    - en strålende dag!

    tirsdag 14. februar 2012

    Valentines day...

    Ja, da var den her igjen; Valentines day... Nok en av de amerikanske tradisjonene vi har "adoptert" her i Norge. Tror vi.... For i dag måtte jeg sjekke opp hva denne dagen egentlig er for noe, og da fant jeg ut følgende;
    Valentins dagen var en helligdag som først skapt i år 496 til minne om martyren Saint Valentine, den ble avskaffet som helligdag i 1969 av paven Paul VI. Likevel feires den i hundrevis av land verden over, selv om den nå er en vanlig arbeidsdag. På 1400-tallet hadde Valentinsdagen utviklet seg til å bli en en dag hvor folk utrykte sin kjærlighet for hverandre med å gi gaver, kort og blomster til hverandre. Det er denne tradisjonen som ennå holdes ved like, hundrevis av år senere.
    Snodig at dette også er en kristen tradisjon, ikke sannt? Selv om de fleste av oss mener at dette er en høytidsdag som er skapt av handelsstanden for å tjene penger, fullt på høyde med morsdag og farsdag. Men tradisjonen har vært der, i årtider. Det er vi som har gjort dette til en pengeindustri av store dimensjoner.

    Nå synes jeg dette egentlig er en flott tradisjon, selv om jeg aldri har fått noen Valentines-oppmerksonhet... Eller jo, jeg fikk et flott hjemmelaget kort av en av mine sønner for noen år siden - det har jeg selvsagt tatt vare på - rørende! :)

    Bortsett fra ved bryllup og bryllupsdager tar vi vel lite tak i kjærligheten? Kanskje trenger vi et spark bak - en dag i året - for å vise hverandre at vi er glade i hverandre, eller for å fortelle noen at; "Hei! Jeg er forelsket i deg!"?
    Jeg ønsker alle sammen en flott "Valentines day" - og minner samtidig på;
     
    Det er alltid noen som er glad i deg,
    selv om du ikke får noen spesiell oppmerksomhet
    - akkurat i dag!

    mandag 13. februar 2012

    Hvordan har du det egentlig?

    How Are You Graphic #7
    I morres tok jeg langhelg - helt til neste mandag! Jeg kjenner ingen steder at jeg er missunnelig på alle de som har fri hver helg - og jobber hver eneste ukedag! Ikke noe i verden er bedre enn å ta langhelg på mandag morgen, når alle andre starter på sin arbeidsuke! Lykke!!! :)

    Som dere har sett den siste tiden, har jeg kastet meg på "del-ditt-bilde"-bølgen! Det er så utrolig koselig å se andres bilder. En blogg uten bilder blir som et hjem uten mennesker... At de fleste bilder forteller mer enn tusen ord, finner jeg liten tvil i.

    Jeg satt her og filosoferte litt tidligere i dag; Hvordan har dere det egentlig, alle sammen der ute i den store verden? Så derfor ble dette spørsmålet den opprinnelige essensen i dette blogginnlegget. Nå forventer jeg ikke, men blir glad for,  kommentarer om hvordan du egentlig har det. Jeg virkelig undres;

    Hvordan har du det egentlig?

    Både gjennom blogger og på facebook forteller vi verden om hvordan vi har det, i allefall tilsynelatende. For vi forteller jo kun det vi vil at andre skal vite, alt det andre lar vi bare være å si noe om. I enkelte menneskers liv skinner solen intenst hele tiden, hos andre er det bare torden og plaskregn. Men er det nå egentlig sånn? Nei, selvsagt ikke! Vi er alle mennesker av kjøtt og blod, vi har motgang og medgang, våre gjøremål, gleder og sorger.

    Noen av oss forteller ingenting. Andre forteller absolutt alt. Noen forteller i gåter. Enkelte forteller, som nevnt, kun det de ønsker at andre skal vite. Enkelte av mine FB-venner har aldri noen statusoppdatering, de deler ingenting. Andre forteller absolutt alt; fra de står opp til de legger seg deler de alt ned til minste detalj... Noen forteller litt, sånn at man sitter og lurer på hva i all verden de mener?

    Hva interesserer meg? Er det det samme som det som interesserer noen andre? Tvilsomt. Som ivrig bloggleser merker jeg at noen blogger er mer interessante for meg enn andre. Blogger som har tusenvis av besøkende hver dag, kan i min verden være helt uinteressante, men de er tydeligvis populært lesestoff hos mange andre mennesker. Andre blogger blir jeg bare "hektet" på. Hverdagsblogger, refleksjonsblogger, turblogger, fotoblogger, kreative blogger... det er mange som faller inn i mitt interessefelt. Men det er slett ikke sikkert at disse er favorittene til andre lesere?!

    I mitt liv skjer det veldig mye som jeg ikke deler. Kanskje føler jeg at det ikke er noe å skrive om, kanskje er det ting jeg ikke ønsker at "bygdetrollet" skal ta tak i og spinne videre på? Nå er det helt sikkert at mange av de tingene jeg velger å ikke dele, ville vært veldig godt lesestoff for både den ene og den andre - og at ting jeg deler er helt uvesentlig lesestoff. Sånn er det... noe vil jegdele, andre ting ikke - noe er vesentlig, andre ting er uvesentlig...

    Men nå surret jeg meg bort fra essensen igjen.... Hvordan har du det egentlig? Når jeg leser en blogg, eller en facebook-status, da vil jeg vite sannheten, Hvordan har du det egentlig?!?!
    How Are You Graphic #22

    "Alt som er vakkert" - Sett utenfra!

    Jeg er bitt av basillen; deler bilder hos "Alt som er vakkert"! Hver uke finner hun nye tema, slik som jeg også har prøvd å gjøre, og lager blogginnlegg om disse - folk laster opp bildene sine - og blogginnlegget blir et fantastisk galleri med flotte bilder!

    Denne mandagen har hun valgt temaet; "Sett utenfra!"

    Med dette temaet var det veldig enkelt for meg å velge ut et bilde.

    25. mai 2010 var vi på ett av våre årlige besøk ved den gamle fjellgården; Granneset. Jeg tok et bilde inn av vinduet her. De gamle værbitte tømmerveggene, gamle sprossevindu, kjøkkenredskaper og parafinlampe i vinduskarmen - og det tydelige språket på at dette er en gammel fjellgård i bruk for fjellfolket; den moderne kaffekanna!

    Stikk innom hos "Alt som er vakkert" og se på alle de andre flotte bildene som ligger der! ;)

    søndag 12. februar 2012

    Mine flammende bilder!

    Få ting er mer fasinerende enn å sitte å se inn i flammene fra et bål, en peis eller levende lys. Flammene endrer seg hele tiden, de brer om seg med varme og den trollske stemningen jeg føler er veldig spesiell! Jeg blir på en måte fanget i flammen...

    Levende lys som brenner når mørket har lagt seg rundt oss gir også en koselig stemning. Forbinder vi ikke lyset med håp?



     

    Det er så mange av dere der ute som er ivrige turmennesker - og dermed helt sikkert har arkivet fulle av koselige bål-bilder.

    Det er også mange som er opptatt av interiør - og dermed har bilder av de flott dekorerte lys-fatene og lysestakene deres.
    Med mitt dykk ned i billedarkivet, fant jeg blandt annet disse fire bildene innimellom tusenvis av andre. Og jeg kjente øyeblikkelig at jeg virkelig gleder meg til det er mulig å lage bål og steke pølser - eller bare sitte og varme seg i nærheten av det!


    Enn så lenge får jeg kose meg inne med levende lys "innomhus"! ;)

    lørdag 11. februar 2012

    Morgenstemning hos "Alt som er vakkert"!

    Hos "Alt som er vakkert" ønskes det blomstrende bilder, siden vi alle er rimelig lei av vinter. Jeg kaster meg med, med en verson av mine "blomster og bie" bilder. Samtidig som jeg leta fram dette bildet fant jeg et av de andre favorittene mine; måken som helt tydelig har hatt en mat-rik sommer. Tykk og fornøyd sitter den høyt oppe i masten på en båt og følger med!

    Men det er altså bildet av blomstrene og bien jeg vil vise dere. Selve symbolet på sommer. Jeg kjenner jeg virkelig gleder meg til solen steker, mygg og knott er tilbake og vi kan gå barbeint i gress og mose igjen!
    
    "Blomster og bie"
    Jeg håper flere bidrar til å skape litt sommerstemning
    nå midt på kaldeste vinteren!

    ... og ønsker samtidig flere vinterbilde bidrag her hos meg!

    fredag 10. februar 2012

    Nøden lærte naken kvinne å spinne!

    Ja, det er rett og slett sånn; nøden lærte naken kvinne å spinne!

    Nesten en uke med grusomme smerter fra nakken holdt på å ta knekken på meg. Så kom jeg på noe lurt; "risposer" som blir varmet i micro'n fungerer utrolig bra som varmekilde.

    Som tenkt, så gjort. Jeg fant frem et putetrekk, klippet til slik at det kunne ligge over nakken. Sydde det sammen (laget noen riller for innfylling av ris), fylte på med ris. Sydde igjen hullene og sydde slik at det ble ruter som holdt risen sånn høvelig i lik mengde rundt om på nakkevarmeren.

    2-3 minutter i micro'n og Vips! Her har jeg en varmepute av klasse. Smart, ikke sannt?!?!

    torsdag 9. februar 2012

    Livet er for kort....



    Livet er for kort
    til å våkne opp om morgenen med anger.
    Så vær glad i de menneskene som behandler deg godt,
    tilgi dem som ikke gjør det
    og tro på at det er en grunn til alt som skjer.
    Hvis du får en sjanse, ta den.
    Hvis den forandrer ditt liv,
    så la den gjøre det.
    Ingen sa at det ville være enkelt,
    de bare lovet at
    det ville være verd det!

    Nok noen ord som det finnes mye sannhet i. I dag passet det bra for meg å dele dette med dere. Jeg tror det er lurt å ikke angre på ting man burde ha gjort, eller ting vi har gjort. Godta at gjort er gjort og ugjort er ugjort. Det meste som skjer i livet har en årsak. Kanskje forstår vi det ikke der og da, men en gang i fremtiden ser vi nok at det som skjedde likevel ble til det beste. Livet er alt for kort til at vi ikke skal gripe alle mulighetene som kommer vår vei. Kanskje endrer livet seg i en eller annen rettning, men det vil garantert være verd det.

    - Ikke glem å leve mens du gjør det og elsk mens du tør det!!!

    onsdag 8. februar 2012

    Oppdatering fra Villa Galskap!

    Tirsdag morgen dro jeg innover til hytta for å sjekke snøforholdene og vaske kjøleskapet (siden vi glemte en del mat der ved vårt siste besøk). Jeg må innrømme at jeg grua en smule, for det var stor risiko for at veien opp til hytta ikke var brøytet - og at jeg dermed måtte gå i all snøen fra parkeringsplassen.... skrekk og gru... I tillegg kom hytta til å være iskald....

    Men ikke alt blir som man tror. Veien opp var brøytet, så det var bare å tusle inn på hytta. Der var det ikke mye kaldt! Årsak; i stedet for å skru ovnen på minimum, var den skrudd på maksimum.... Den første tanken som slo meg da var; "Vi får en veldig hyggelig strømregning fra Vattenfall neste gang...!" I tillegg var ikke kjøleskapet så ille som fryktet... phu!

    Jeg fyra i ovnen, vaska kjøleskapet, skrev noen ord i hytteboka og koste meg en stund i stillheten på Klippen Resort, før jeg la kursen hjemover igjen. Jeg gleder meg til neste gang vi får en hel helg der inne!
    På hjemveien dukket solen så vidt opp og Okstindene viste seg frem i all sin prakt! En dag skal jeg opp dit, til Oksskolten med sine 1916 moh. den frister veldig. En dag...  ;)

    I dag har det vært en stille dag. Smertene i nakken har holdt på å ta knekken på meg, så jeg har bare ligget musestille og passet på sofaen. Først nå i kveld har jeg prøvd å oppdatere meg litt på hva som skjer i cyberspace. Det var ikke mye som skjer. Så jeg tror ikke jeg har gått glipp av noe!

    Håper dere alle sammen får en fortsatt super kveld!

    Muffins uten egg!

    Fantastiske sjokolademuffins!
    125 g smør smeltes.
    Hell 3 dl melk i kasserollen.
    Sikt i 250 g hvetemel,
    2,5 ts bakepulver,
    1 ss kakaopulver,
    3 ss vaniljesukker
    200 g sukker.

    Get Glitter Stuff - Graphics
    Fylles i 20-25 muffinsformer.
    Stek midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
    Sjekk om de er stekte.

    Så er det bare å sette seg ned og nyte!
    Alternativt kan man ha litt melisglasur på dem, men det synes jeg bare blir kliss, så jeg dropper det! ;)

    På mandag skulle jeg lage muffins, men oppdaget til min store skrekk at jeg ikke hadde egg, men det ble fantastisk gode muffins også uten egg, så da måtte jeg dele oppskriften med dere!!!

    mandag 6. februar 2012

    "Mitt vakreste vinterbilde"

    Jeg har veldig lyst til å se deres vakreste vinterbilde. Den kommende uken håper jeg det dukker opp mange flotte vinterbilder her hos meg. Det finnes ingen premie bortsett fra gleden ved å dele vakre bilder med hverandre, noe som i mine øyne er en flott premie i seg selv.

    Fremgangsmåten er enkel;

    Først skriver du et blogginnlegg hvor du legger ut bildet ditt og linker tilbake til "Villmarkshjerte". Så klikker du på linken under her - og linker tilbake til blogginnlegget ditt. Velg det bildet du vil dele. Hvis nå alt fungerer som det skal, så skal bildet (som ved ren magi) dukke opp under teksten her!

    Selv føler jeg at jeg har så mange flotte vinterbilder,
    men dette av fuglene på brettet er en av mine favoritter!



    Mandagstema hos "Alt som er vakkert"

    Jeg fant ut at jeg skulle bidra med et bilde til Mandagstema hos "Alt som er vakkert". Temaet er "I ALL SIN ENKELHET / SIMPLICITY".

    Jeg har tusenvis av bilder på min eksterne hard-disk, så å finne bilder er ikke vanskelig, å velge ett bilde er derimot ikke like enkelt. Men denne gangen falt valget på et bilde jeg tok i Ballangen sist høst.


    Jeg ga bildet navnet "Rust". Et eller annet rustet jernskrammel på stranden, innpakket i tang ble et enkelt motiv.

    Jeg anbefaler alle å stikke innom "Alt som er vakkert" og titte på alle de andre flotte bildene!

    Ta turen innom "Alt som er vakkert" og se på alle de andre flotte bidragene!

    Min mandag - så langt!


    Siden livet slett ikke alltid blir slik som man har tenkt seg at det blir, så får man gjøre det beste ut av livet slik det blir!

    Fredag ble det totalendring i planene våre. Hytteturen gikk i vasken siden en av småfolket skulle på RanaLan som startet kl 20 på fredag kveld... da nytter det ikke å prøve å "skvise" inn en hyttetur før gutten skulle hentes igjen!

    Dermed ble helga brukt hjemme. Jeg holdt på å fryse i hjel på grunn av de sørgelige minusgradene - og fyra i ovnen fra tidlig morgen til sent om kvelden! Jeg bakte et brød, noen rundstykker og en dose skolebrød. Stor suksess!

    I dag skulle jeg legge turen til hytta for å sjekke forholdene og få vasket kjøleskapet... Vi glemte noe mat der sist vi forlot stedet - så jeg regner med at hele kjøleskapet er hårete og lever sitt eget liv. Vel, jeg ble vekket 06:30, men bare et blikk ut kunne fortelle meg at å sette seg i bilen og kjøre innover til Sverige ville være risikosport. Nesten 40 cm nysnø hadde lagt seg tett over landskapet. Så i stedet for å sette meg i bilen med en varm kopp kaffe var det bare å kle på seg og gå ut og måke tunell fra ytterdøra til veien slik at gutta kunne komme seg til bussen.... brrr....

    Vel inne igjen er dagen tilbrakt med diverse gjøremål i cyberspace og på pc'n. Bare avbrutt av en runde på kjøkkenet for å lage en dose sjokolademuffins - og en tur til ut for å måke frem 1/2 innkjørselen (resten skal jeg ta i ettermiddag)..

    Ja, ja... sånn kan det gå!
    - men som historien forteller; ingenting er så galt at det ikke blir godt for noe! :)

    søndag 5. februar 2012

    "Soria Moria"

    "Livet er det som skjer deg mens du planlegger alt det andre du skal gjøre."

    Jeg kom til å tenke på dette sitatet da jeg så et av mine favorittmalerier på nettet for noen dager siden. Theodor Kittelsen sitt "Soria Moria" som han malte i 1881. De fleste forbinder nok bildet med eventyret om "Askeladden", for meg symboliserer det alt det vakre ved å være på tur.

    Jeg er nok en av de som lar livet spinne videre, mens jeg drømmer og planlegger alt det andre jeg skal gjøre... Er ikke det egentlig helt skrekkelig?

    Selv om jeg bruker mye tid på å planlegge fjellturer og reiser - og dermed lar livet surre videre rundt meg, uten å delta - så føles det verd det når turen eller reisen er en realitet. Mye i livet krever planlegging, men det ville vært veldig trist om det ikke ble noen realitet av alle planene, slik at all den tiden jeg har brukt på å planlegge - bare blir liv som har passert, ikke liv som er levd...

    Har du tenkt over dette?
    - "Livet er det som skjer deg mens du planlegger alt det andre du skal gjøre."