fredag 31. august 2012

Granneset i kveldslys!

 
Sånn ser det ut på Granneset i kveld. 

Det er litt gråvær, men nå har jeg fått fyr i ovnen og har okkupert en seng! Jeg fant ut at det ville være bedre inne i huset enn ute i telt... Men her er rikelig med soveplasser ennå, selv om jeg har tatt for meg. ;-)

Turen opp hit tok ikke bare en time. Jeg kom over multer som måtte plukkes. Men etter 1, 5 kg bestemte jeg meg for å heller vente til tilbaketuren. Dumt å bære alt tur/retur... :-P

Nå sitter jeg her og slapper av, håper huset blir varmt, drikker nylaget kaffe og håper det ikke blir alt for lenge før mine reddende engler dukker opp. :-)

Jeg gleder meg til event i morgen!

onsdag 29. august 2012

Hektiske dager i Villa Byliv!

Som dere ser går det fremover med å komme i orden i Villa Byliv. På stua er det kun plass til sofa, salongbord, tv og ei bokhylle. Det store gulvteppet som så ut som et frimerke i gammelhuset, fungerer mer som vegg-til-vegg-teppe her...  ;)

Spisestua er heldigvis like stor som stua, noe som gir god plass til hele spisestuemøblementet og tre komoder.

Jeg fant ut at totalt er stua og spisestua på nesten 26 kvadrat! Mer enn nok plass. :)

Livet er fortsatt hektisk og gjøremålene står i kø. Til helga er det geocachingevent på Granneset. Etter å ha vært på event i Lycksele kjenner jeg at jeg har litt prestasjonsangst. Eventet Granneset 2012 er nemlig mitt event. Og det er veldig mange som har logget at de kommer, hele 18 team, noe som fort gir 40 geocachere. Kjempemorro! Jeg har ennå en god del ting som må ordnes før jeg drar opp på fredag, så jeg må nok sette igang i ettermiddag.

Siden jeg bare har fått plukket 2 liter multer til nå i høst, må jeg nok dra en tur inn til Klippen Resort på lørdag. Noen bær må det jo være å oppdrive der inne. På veien til Lycksele forrige helg stoppet jeg på to tilfeldige myrer. På den første fant jeg de to literne, på den andre var det ingenting. Men jeg håper å finne noen bær på de myrene jeg pleier å vandre på. ;)

Er det ikke vakkert?
Spindelvev med morgendugg.
Helt utrolig hvor sterk disse byggverkene er.

Jeg håper alle har en flott uke og at høsten måtte bli laaaaaaaaaaaaang i år!

mandag 27. august 2012

Lappstockholm-eventene!

Det ble en innholdsrik helg i Lycksele. Jeg startet kjøringen fra Klippen Resort før kl 9 fredag morgen. Rundt kl 16, etter 3 cache-stopp og 2 multe-stopp ankom jeg Hotell Lappland.

Rommet i 6 etg. var stort og fint, med flott utsikt. Nå ble det ikke mye tid på rommet, hverken for å sitte i sofaen eller se på utsikten, for her var det fokus på å komme seg ut å lete etter tuppevare i skogen!!!

Jeg stakk en tur inn til sentrum og fikk handlet litt på systembolaget og litt mat. Så fikk jeg telefon om at en kjenning fra Mo var på vei mot Lycksele, så da ble det tid til kaffe sammen med han før jeg traff de kjenningene jeg skulle team-cache med hele helga.

Det første eventet var et natt-event, med start kl 20. MASSE folk. Vi trodde vi bare var 3 fra Norge, men "jaggu" var der ikke en Bodø-væring også! Etter "fika" på Furugården ble alle beordret inn til sentrum av Lycksele. ALLE skulle finne en multicache sammen før folk fikk "slippe løs" for å være FTF på de 16 andre cachene som ble publisert til dette eventet. Folk stod bare å trippet for å komme i gang, men her var det streng justis. ALLE skulle finne multien sammen først.

Fra kl 23 var det bål og pølser ved Furugården igjen. Hærregud så folk hadde leta cacher. Selv leta vi bare 5 cacher om kvelden. Vi hadde noen spesielle på lista som vi absolutt ville finne - og de fant vi! To av dem hadde vi, på forskjellige tidspunkt, brukt MYE tid på å lete etter, men denne kvelden var de "lett match".

Lørdag morgen våkna jeg litt før 07 - og innså at så tidlig var ikke mine team-cachere oppe. Så da bestemte jeg meg for å spise frokost og legge ut på en liten skogstur før neste event startet kl 10.

Jeg hadde peilet meg ut 3 cacher som lå rundt et fjellvatn. Jeg innså raskt at det ikke var noen sti - og takket gudene for at fjellskoene var på føttene. Buskaset nådde til knærne og det var et slit å komme seg fram. Første cachen var denne. Et nedfalt tre, hvor cachen var inni ei grein som stod fast i stammen - helt naturlig.

Så var det å fortsette i buskaset til den neste. Også her så jeg cachen med en gang, men skrekk og gru så høyt! Gode råd var dyre, for jeg klatrer IKKE i slike trær. Men når jeg hadde gått gjennom alt det buskaset, nektet jeg å gi opp. Jeg laget meg en pirkepinne og fikk opp lokket og vippet cachen ut av gjemmestedet sitt. PHU! Logget og spekulerte på hvordan jeg skulle få den opp igjen... men kreativ som jeg er, festet jeg et slags rede til pinnen, satte boksen oppå og fikk lirket den inn i fuglekassen og lukket den igjen. Rimelig stolt av meg selv!!! Siden pinnen var omtrent like høy som meg, anslår jeg at fuglekassen satt ca 3,5 - 4 meter oppe i treet...

Jeg innså at det kom til å ta for lang tid å forsere de neste 3-400 meterne i buskaset og likevel rekke tilbake til eventstart, så jeg avsluttet mens leken var god.

Så var vi igang igjen. Folk vrimlet til bålplassen etter "fika" på Furugården (det røde bygget i bakgrunnen). Ennå 19 nye cacher ble publisert og folk var mildt sagt ivrige... Men også her var det streng justis. Fellesfoto først. Informasjon først. Sjefen holdt folk igjen og holdt folk igjen. Alle stod på spranget, og når han ga klarsignal så det rett og slett ut som en hærskare med lemmen som ilte opp skråninga. Vi ble bare stående å se, stum av beundring.

Selv valgte vi å team-cache i roligere former. Så vi la ut på en runde som endte i mange utfordringer. For hva gjør man når man skal finne en cache som helt tydelig er på enden av et slikt tre? Jo, man velger ut den som er tøffest og sender han ut på vandring. En fantastisk prestasjon - nok en gang - av team-cachingens tøffeste person!

Det var mange fabelaktige cacher. Så favorittpoengene kommer til å hagle når jeg begynner å logge dem. Snedige gjemmesteder, utspekulerte gjemmesteder, veldig mange høyt oppe i trær... og en reflekscache som slepte oss rundt i sirkel i skogen....

En av de mer overaskende cachene befant seg inne i dette bilvraket i skogen... Hvordan i all verden bilen hadde kommet seg dit er en ting, hvordan noen hadde funnet den er en annen ting - og at noen hadde funnet på å legge en cache i den er en tredje snodighet...  ;)

Til slutt må jeg ta med et "Ser du cachen?"-bilde... For den er der... bare godt gjemt og helt synlig!

Felles middag kl 17 lørdag ettermiddag avsluttet eventene. Veldig mange geocachere, med veldig mange historier. På svensk... Et svensk-kurs er nok påkrevd i vinter. ;)

Vi fortsatte cachinga utover kvelden og inn i de små timer. Når jeg kom hjem kunne jeg fornøyd konstatere at helgas fangst var 47 cacher, inkl. de to eventene!!!

... og ennå er det "Hur manga cacher som helst" igjen å logge i Lycksele....

Nok en gang får jeg takke R.S.T.R. for veldig hyggelig team-caching hele helga. Og Lycksele-teamet for fantastisk godt planlagte og gjennomførte eventer. Må medgi at jeg nesten får prestasjonsangst for mitt eget event neste lørdag!

tirsdag 21. august 2012

Geocachingeventer i sikte!

Til helga dra jeg på geocachingevent i Lycksele. Et 40-talls team er påmeldt, men bare jeg og ett team til fra Norge. Blir spennende å se om jeg forstår hva de sier - og om de forstår meg, for jeg er helt elendig med svensk!

Det er 2 eventer der denne helga; Lappstockholm by night og Lappstockholm 2012 5-års jubileum. Jeg gleder meg til å treffe andre med samme lidenskap for geocaching. Og ikke minst å dra på nattcaching nå som det er blitt mørkt om kveldene. Vi har vært i Lycksele og logget noen cacher tidligere, men ennå er det veldig mange grønne bokser og blå spørsmålstegn på kartet. (Smilefjesene er de cachene vi har funnet.) Jeg håper kartet er fullt av smilefjes etter helga!!!

Som nevnt er vi bare to norske team. Det andre teamet som skal er også fra Mo og kjenninger, så jeg håper og tror at det blir mye team-caching i løpet av helgen - og at jeg får tolk-bistand med den elendige svensken min...  ;) Jeg har team-cacha sammen med dem før, både her i Rana og under eventet i Brønnøysund, så jeg vet at vi får det morro! :)

Hvis alt går som jeg håper og tror, så får jeg mulighet til å dra til Klippen Resort på torsdag. Hvis jeg er raskere enn lynet kommer jeg meg kanskje opp på et par av myrene og får sett om det er mulig å trylle frem et par liter multer, sånn at vi har til jul i allefall! :)

Kjøreturen til Lycksele på fredag blir da også 3 timer i stedet for 4... det er veldig greit, siden jeg blir så ekstremt trøtt av å kjøre bil...  ;)

Hotellrom på Hotell Lappland er bestilt. Jeg hadde egentlig planlagt telt, men jeg orker ikke siden det har vært så utrolig slitsomt her hjemme den siste tiden. Telt får jeg heller ta i bruk neste helg, når jeg selv skal holde geocachingevent på Granneset!

Jeg håper alle har en strålende tirsdag!

mandag 20. august 2012

Nytt liv i "Villa Byliv"!!!

Vi begynner som smått å komme i orden i "Villa Byliv". Ennå lever vi i et kaos av esker, saker og ting som ikke har funnet plassen sin, men det kommer seg nok etter hvert.

Siden vi går fra å bo i et hus på nesten 200 kvadrat, til ett på knappe 150, har vi vært nødt til å kvitte oss med store mengder møbler og ting som vi rett og slett ikke har bruk for. Noe er gitt bort til folk som har meldt sin interesse, men det resterende orker jeg ikke bruke tid på å finne nye eiere til, så det blir bare kastet. Trist, men vi kan ikke ha alt stående utenfor huset her lengre.

I går kjøpte vi hagemøbler for første gang i vårt 8-årige samiv. Siden vi i "Villa Byliv" har en enorm veranda som er under tak, har vi investert i skikkelige hagemøbler. 6 hvite stoler, bord og lys grå stolputer. Det ble veldig bra!!!

I tillegg kjøpte jeg to busker som jeg har plantet i hagen. Et tre som ser ut som om det vokser nedover fra en drøy meter høy stamme og en blåbærbusk. Jeg tror jeg skal dra og kjøpe en til av hver... Koselig med en hage som ikke er større enn at den er overkommelig å holde ved like.

Goldi (the dog) ble hentet på lørdagen, så nå er vi uten hund igjen. Litt trist, men vi får nok låne henne igjen senere en gang. Man kan si det sånn at eierene var ikke veldig fornøyde da de så dette bildet, for hun får visst ikke lov å sitte i vindusposten. Jeg kan da ikke fatte hvorfor? Hun er jo en akkurat passe vinduspynt!!!

Men nå er hun tilbake til sitt vante liv, sansynligvis en god del "unoter" rikere etter oppholdet her, for hos oss har hun fått gjort akkurat som hun har villet....  ;)

I dag får jeg fortsette å rydde på plass ting fra esker som er stablet i garasjen. Rydde verktøy og rot ut av stua. Og stable flere ting på hengeren sik at jeg kan få levert det på fyllinga. Pr. nå er hengeren bare full, ikke stappfull, så da går det ann å kvitte seg med ennå mer av det som ikke får plass....  ;)

Jeg håper alle får en strålende dag!
... og kjenner at jeg er veldig spent på hvordan det har gått med de 3 tenåringene mine som begynte på nye skoler i byen i dag....  :)


mandag 13. august 2012

Morgenkaos!

Nja, det er nok ikke helt sant at det er morgenkaos her. Sannheten er at dette er det kaoset vi lever med hele døgnet...

To forskjellige sofaer, en del av hver, pryder stua. Et gammelt spisebord (fullt av rot og skrot jeg ikke har funnet pass til). Ingenting på veggene (alt er i esker rundt omkring). Tv på et bord i påvente av veggmontering. Ja, i det hele tatt; hjemmekoselig.

Men heldigvis er veggene malt, så når siste rest av møbler er flytta fra Skonseng, da går det ann å begynne å gjøre noe for å få det mer normalt her.

Siden det skal være visning på Skonseng på onsdag, skal jeg og Goldi (the dog) dra oppover og ordne litt mer i dag. Så "off we go"!!!

fredag 3. august 2012

Tur til Inner-Bredek!

I går tok jeg pause fra flyttinga for å dra på en liten fjelltur. Ca 1 mil, tur retur Inner-Bredek.Det er 4 år siden sist jeg var der, men stedet står like flott som jeg husker det. Huset på fjellgården er borte og bare grunnmuren står igjen, men fjøsen står godt bevart ennå. I tillegg er det satt opp ei ørlita hytte, som står åpen. Her kan man gå inn og fyre i ovnen, ja, faktisk overnatte hvis man vil. Jeg bladde tilbake i gjesteboka, der fant jeg ut at vi besøkte stedet i september 2008. En stund siden...

Nå hadde turen en spesiell funksjon; jeg skulle legge ut 4 cacher til vi skal ha event på Granneset 1. september, i tillegg til å ta ut koordinater til en jeg skal sette opp på vei opp til eventet og erstatte en som var blitt sporløst borte. Eller sporløst og sporløst... Statskog fjelltjenesten hadde nok vært på ferde, gjort reperasjoner på broen som hadde medført at den ble borte.

Jeg hadde hørt fra geocachere som hadde gått i området i sommer, at området rundt en av mine cacher var fullstendig rasert. Når jeg kom frem til stedet, ble jeg helt forferdet. Noen hadde, i sin iver etter å finne cachen, fullstendig rasert det gamle steingjerdet. Jeg blir så forbanna på den type herverk at jeg vil kveles! Når du ikke finner cachen der spoilerbildet og hintet sier at den er, da finnes det vel ingen årsak til å drive arkeologisk utgravning på stedet?!?! Jeg hadde ikke tid til å reparere, siden jeg måtte være hjemme igjen kl 15:00, så her må jeg opp å stable stein senere i høst... Jævli irriterende!

Etter å ha tuslet ei drøy mil, var jeg søkk våt tilbake i bilen. OMG! Så godt å få et avbrekk og komme seg ut på tur. :) Til helga blir det hyttetur. Jeg har ikke vært på Klippen Resort siden før påske, så det blir godt å dra en tur innover. Jeg må jo nesten sjekke forekomsten av kantarell og multer. Men det spørs om det er for tidlig, siden sommeren har vært så regntung og kald. Grønn vinter!

Da ønsker jeg alle en strålende helg!