fredag 31. mai 2013

Cachetur i Båsmofjellet!

Vi har nydelige dager og varmt vær på Helgeland. Sola skinner og gradestokken kokes langt over 20 grader! Uvant, men veldig godt! :)

I går kveld gikk jeg opp på Båsmofjellet, på den siden som har sollys om kvelden. Jeg hadde 12 geocacher igjen på en trail som går opp der, så det var på tide å få logget dem.

Jeg var litt spent på om "veien" og stien var fri for snø, for dette er et område som virkelig er i skyggeland. Første delen av stigningen var snøfri, etter hvert gikk jeg meg på små partier med snø.

Cachetur i shorts og t-skjorte kl 21-22 om kvelden?!?!?! Ja, er det ikke fantastisk?!?!

Turen resulterte i at jeg fant 11 av de 12 cachene. Fin trail, i fint terreng. Og jeg kan glad konstatere at jeg bare har 28 cacher igjen å finne her på Mo! Av de rundt 300 som er her! :)

Nydelig ved Stortjønna i går kveld! Helt nydelig. Dette bildet ble tatt kl 20:45 Ennå er ikke isen borte, men sola skinner og det er begynt å bli grønt. :)

tirsdag 28. mai 2013

Nydelige dager i Nordland!

Været er og har vært helt strålende den siste tiden. Trærne ble grønne i rekordfart og i det hele tatt er det bare vakkert! Tenk å kunne være ute i shorts... altså; utenfor huset!!! ;)

Blomster som strekker seg mot sollyset. Det er vakkert, bare vakkert!

Det er mye som burde vært gjort ute, blant annet maling av huset. Ikke hele, men det er en halv vegg som de forrige eierne ikke malte ferdig, og så må vinduene skrapes og males på nytt. Jeg har så vidt begynt å skrape av den gamle malinga på spisestuevinduet, det så verst ut, men ergo ramler gammel-malinga raskt av også! Jeg håper å få malt et par vinduer før helga. Det er greit å komme i gang, ta ett og ett.

Siden jeg jobber denne uka, blir det ikke gjort så veldig mye "matnyttig". Jeg er litt ute i solen, litt på nettet og studerer geocacher, ja, og så må jeg jo sove! ;) To arbeidsnetter igjen, så blir det langhhelg igjen! En nattevakts privilegium. Friuker!

Jeg håper alle i hele verden har nydelig vær og grønne omgivelser nå.
Nyt livet, folkens!

søndag 26. mai 2013

En effektiv tur-helg!

Du vet at du er en geocacher når en U-PRODUKTIV dag er å få gjort unna selvangivelsen i tide, kjempe deg til en forfremmelse på jobb eller kanskje selge bilen din for noen tusen mer enn den er verd...
Mens en virkelig PRODUKTIV dag er når d har funnet 6 rustne ammo-bokser, noen slitte tuppevre-bokser eller en falsk kongle høyt i ett tre!!!


I helga har jeg virkelig vært produktiv. Jeg har logget 105 cacher. 13 på fredag, 90 på lørdag, 1 på søndag og en noen minutter etter midnatt til mandag.

I overskya regnvær la jeg i vei over Saltfjellet, ned Saltdalen mot Rognan. Her skulle jeg møte cachevenner og gjøre ett forsøk på å logge 100 cacher på ett døgn!

Det var mye vakker natur, som det nesten ikke var tid til å oppleve, fordi cacheloggingen måtte være ekstremt effektiv! Men noen små fjellturer ble det, som her, like sør for Saltstraumen. Her tuslet jeg opp alene, vakker natur og cachefunn. LYKKE!!!


Dette bildet er fra en annen fjelltopp, her hadde jeg følge med opp, cachen fant vi ikke, men fy-flate for en flott utsikt i kveldssolen! :)

Her oppe på fjellet observerte jeg plutselig et lite mosehjerte! Så vakkert!

I dag kom jeg på at lørdag 25. mai var 3 årsdagen for mitt aller første geocachefunn!!! Og tenk; dagen ble feiret i stor stil; med 90 funn - uten at jeg hadde noen tanke for at dette var en jubileumsdag! Godt jeg hadde noen å feire sammen med, til tross for at heller ikke de ante at jeg hadde en feiring på gang... ;)

Første delen av natta var det regn. Heldigvis er det ikke mørkt om natten her i nord på denne årstiden, bare litt "skomt". Det gjorde at stemningen i fjæra på Fauke var magisk. (Bildet er tatt med GPS'en, dertil kvalitet...)

I 32 timer i strekk jaktet jeg på cacher. Jeg hadde bare en liten time som jeg slappet av og knep igjen øya. I Bodø jaktet vi stort sett hver for oss, jeg og turfølget, fordi vi hadde logget få av de samme cachene fra før... da var det mest effektivt å dra rundt alene... mulig det var feil teori...

Jeg har befølt så mange byggninger, trær, ventilasjonsanlegg, veiskilt, lyktestolper og steinmurer at det er rett og slett skremmende... Ja, og for ikke snakke om alle husene jeg har krøpet under.... Man bryr seg ikke, man beføler alt som er nødvendig for å finne cachen - og om klærne blir tilgriset, ja, så er det bare sånn! Når cachen er logget er ALT smilende bra!!! ;)

Jeg har vasket hendene rundt 100 ganger i dag, forbannet meg selv for manglende bruk av hansker. De er kanskje rene nå... kanskje... ;)


Rein treffer vi ofte når vi er på tur. Vanligvis er de veldig sky og løper sin vei, men denne gangen fortsatte de bare å spise av det grønne som spirer og gror.

Disse blir nok god mat til høsten! :)

Det er så mange flotte rasteplasser, spesielt når det er sol. På denne var det utrolig fint. Ikke noe søppel noen steder, benkene var rene og pene, ja, til og med på wc var det ingenting å sette fingeren på. Jeg håper virkelig det fortsetter å være slik resten av sommeren! :) For det er vel sånn vi vil ha det?!?!


På ett av turpunktene i fjellet kom vi over denne kreative penneholderen! En sopp som vokser på trærne hadde 3 hull for å sette penner i... Sånt liker jeg! :)

Kl. 23:50 logget jeg cache nr. 90 på lørdag 25. mai. OMG jeg var, og er, monsterfornøyd med det. Mine cachevenner klarte nok rundt 120! Jeg er MONSTER-imponert over dem!!!

Som så mange ganger før irriterer jeg meg i dag grønn over at jeg atter en gang glemte å kreve gruppebilde av meg og turfølget.... hmmmfffff.... Neste gang SKAL jeg huske det!

Nå er det bare å sette seg ned og planlegge neste cachejakt!
Jeg har en mistanke om at sommeren 2013 kommer til å dreie seg MYE om geocaching... :D
Lykken i livet... :)

fredag 24. mai 2013

Sommerblomstrene er plantet!


Neida, jeg har ikke pensjonert meg fra bloggskrivingen... men det har vært et fantastisk fint vær her i nord, så tiden er brukt ute, hver dag, hele dagen. Det er helt fantastisk hvor grønt og fint det er blitt, bare på noen få dager. Snøen smelter og elvene er store, men ikke så ille som i den sørlige delen av Norge. Her hos oss er nok elvene dimensjonert til å ta unna de store vannmengdene som kommer fra snøsmeltingen.
 
Jeg har altså brukt dagene til å rydde ute, få kappet, kløvet og stablet resten av veden som ble av alle trærne vi saget ned. Den har god tørk i garasjen nå!

For et par dager siden var jeg innom Pantasjen og kjøpte noen sommerblomster og litt jord. Så nå er det planta i krukkene utenfor huset. Jeg vet at jeg har plantet litt for mye i hver krukke... som vanlig... Til tross for at det ikke ser ut som om det er for mye nå, så blir plantene mye større utover sommeren, hvis jeg husker å gi dem vann - og da blir det fullt av store fargerike blomster oppi krukkene!

I går fikk jeg vasket og delvis polert bilen, så nå er den også ren og pen. "Delvis polert" fordi det er så mye sand i luften at poleringen kunne nok endt i pussing med sandpapir.... da blir ikke lakken veldig mye finere... ;)

Men til helga blir det tur!  Værvarselet har vært så lovende, men nå ser det ut til at det blir litt regn. Uansett; tur blir det. GPS'en er full av cacher, så ja, det er cachetur jeg skal på! :)

Jeg håper dere får en strålende helg!

onsdag 15. mai 2013

MASSE garn!

Siden det er salg på garn fra DROPS design, så fant jeg ut at jeg skulle gjøre en bestilling som kunne holde frem til jul, i det minste. Jeg satte meg ned med nettsiden STRIKKENETT og bestilte 76 nøster med forskjellige garntyper.

Det er kanskje ikke så veldig lurt å bestille sååååå mye garn når man ikke har fullstendig strikkedilla, men jeg fant ut at når det var 35% rabatt og fri frakt ved bestilling for over 1.000,- kroner, da kunne jeg like greit gjøre et stort innkjøp.

Snittprisen ble kr. 13,50 pr nøste. Jeg sparte rundt 400,- på innkjøpet, i stedet for å stikke innom butikken innimellom. Det er en god handel!!! Nå kan jeg strikke både en tunika eller to, tova ulltøfler og tova sitteunderlag en stund fremover. I allefall utover høsten!

14 nøster Nepal (tunika og sånt), 13 nøster Eskimo (tøfler), 20 nøster Alaska (sitteunderlag), 26 nøster Karisma (tunika og sånt) og 3 nøster med et garn som heter Loves You # 3 (bare for å finne ut hva det kan brukes til). Ett fjell med garn i min verden!

Men bruken av garnet må nok vente en stund - for nå er det tid for å være ute i friluft!!!

Dvs... jeg må få laget et tova geocaching-sitteunderlag! ;)

Ha en fargerik dag der ute i verden! :)

tirsdag 14. mai 2013

Koselig jobb for bedre utsikt!

På søndag var det tid for felling av de store trærne som stjal utsikten min. Planen var at jobben skulle gjøres på tirsdags ettermiddag, men så fant naboen ut at det ikke var noe å utsette. DET var jeg enig i!

Tre timer holdt vi på. Og vi har trolig tatt halvparten av trærne som er nødvendig for å redde hele utsikten. Uansett, forskjellen er enorm, bare med de trærne som er felt. Jeg ser sjøen - og jaggu vokste det ikke frem noen hus nedi bakken også! ;)

Men når trærne er saget ned, er bare en liten del av jobben gjort, så i går var det tid for å bære opp og begynne å kappe trærne til ved. Mine snille naboer har nok sett at vedlageret mitt er sørgelig tomt, så jeg fikk all veden... Det er jeg veldig glad for. Mye jobb, men gutta hjalp meg å bære opp til garasjen, kapping og klyving gjorde jeg selv.

Så etter mange timer med bæring, kapping, klyving og stabling, kunne jeg fornøyd konstatere at vedlageret er begynt å fylles igjen! :) Jeg var veldig glad når jeg hadde stablet de siste kubene og gikk inn for å ligge på ladning en stund...

Men det gikk ikke veldig lang tid før jeg hørte noen i yttergangen; "Ska vi hiv oss på ræstn a trean?" Så da var det bare å få på arbeidsklærne, en kopp kaffe for å våkne og så ut og bære mer skog! :)

Vi får bedre utsikt. Naboene nedenfor oss får mer lys, ja, det gjør vi her oppå baken også! Jeg har ved til vinteren og ikke minst har vi det koselig. Skravler, ler og sleper på trær!

Det er godt å være ute i hagen i påvente av at snøen skal smelte i fjellet!!! :)

søndag 12. mai 2013

En flott konfrimasjonslørdag!

I går var min yngste sønn konfirmant. Det var en flott gjeng som møtte oss i kinoteateret. Fine ungdommer som nok var spente både på seremonien og selskapet etterpå.

Etter den høytidelige seremonien i kinoteateret her på Mo, satte vi oss i bilene og kjørte til Sandnessjøen. Resten av feiringen skulle gjøres der.

Før vi dro til Napoli (restauranten hvor selskapet skulle være) dro vi innom oldemor for at hun skulle få treffe gutten på den store dagen. Hun ble både glad over å se oss og fryktelig overrasket over hvor lang gutten er blitt. Med sine 180 cm over bakken er han over hodet på oss alle sammen. Jeg må nesten stå på tå for å få gitt han en klem...  ;)

34 gjester feiret den flotte gutten min. God mat og hyggelig selskap. Gavene ble satt stor pris på og mammaen sin tale ble godkjent! ;)

Jeg er vanvittig stolt av de enormt greie guttene mine!
... og nå er de snart voksne begge to...

fredag 10. mai 2013

Geocaching i natten...

I går kveld kjente jeg at jeg hadde fått nok av vinteren. Jeg lastet noen cacher inn på GPS'en og tok en tur ut. Kl. 23:00 er et fint tidspunkt å logge bynære cacher. Lite folk i gatene - og få folk bak gardinene.

På grunn av en vond fot, ble det bare "drive-inn" cacher, men dem er det nok av rundt omkring!!!

Jeg tok 4 enkle cacher alene først. Så fikk jeg selskap av cachevenner, midt i natten. Sammen logget vi 2 cacher til. Det var koselig med årets første team-caching. Jeg håper det blir mange flere team-cache-turer fremover.

Det har vært sørgelig lite geocaching til nå i år, så jeg må virkelig ta meg i nakken og komme meg mer ut i tiden fremover. Ennå er det for mye snø til å dra på fjellturer, men om et par, tre uker skal det nok være mulig å gjøre noen forsøk. Jeg gleder meg!

Det ble litt snakk om MEGA-eventet i Finland i sommer og jeg kjente at jeg måtte vurdere planene mine litt. Kanskje legge om kjøreruta en smule?!?! Jeg får se nærmere på saken i neste uke.

Kanskje burde jeg kjøre strekningen; Mo-Umeå-Happaranda-Treriksgrensa-Muoni-Storuman-Mo?!?!
Inkl. MEGA-eventet vil den turen ta 11 dager. Denne kjøreruta frister veldig, så jeg må tenke nøye over saken...

Men nå er det konfirmasjonshelg. Minstemann er humanetisk konfirmant i morgen og skal feires med stil! :)

søndag 5. mai 2013

Garasjeryddings lørdag!

I går var jeg ute hele dagen. Sol, men litt kaldt gjorde at det var bare å kle seg godt.

Med en lydbok på øret var jeg ute og puslet. Jeg fikk ordnet ferdig i garasjen, slik at det meste har fått sin egen plass å henge på og slik at det er god plass å stable ved når den tid kommer. Ennå er det litt som ikke har fått sitt eget oppheng, blant annet snøskuffen, men den kan egentlig henge der hvor jeg har hengt opp sykkelen, siden sykkelen ikke skal henge der om sommeren.

Sommerdekkene kom også på bilen i løpet av dagen, så nå må det ikke komme noe mere snø!

Utpå kvelden var det bare å gå inn og slappe av en stund. Jeg hadde noen konfirmasjonskort jeg skulle gjøre ferdig, men det ble bare med tanken, så det får jeg ta i dag. I stedet for fikk jeg et innfall om å hekle en liten ugle! Jeg er ingen hekler, men siden jeg får til å lese oppskrifter, gikk det bra og ugla ble kjempefin. Den er fylt med litt vatt og er dermed litt tykkere enn den ser ut på bildet. Jeg tenkte jeg kunne bruke den til å henge på alle de nøklene jeg ikke har i daglig bruk. Da er det litt mindre sjanse for å rote dem bort, for ugla er ca 9*12 cm.... Fin-fint lite lørdagsprosjekt!

I tillegg fikk jeg hentet ett lite kjøleskap som jeg hadde fått tak i på fredagskvelden. 60 cm høyt, 60 cm bredt. Siden eieren ikke hadde hatt det i bruk viste hun ingenting om hvor gammelt det var eller om det bråkte mye, så spenningen var stor når jeg plugget det til strømmen. Men det var nesten helt lydløst, så ikke ut til å være så mange år - ergo et prima kjøleskap til "hybelen" til den eldste av småfolket!!! Og det beste; det var helt gratis!!!

Jeg har foreløpig ingen planer for dagen i dag, men de dukker nok opp som perler på en snor etter noen kopper kaffe og lesing av FB-oppdateringer! ;)

Jeg ønsker alle med konfirmanter en flott dag! Gratulerer så mye!

Til alle andre; jeg håper dere nyter siste rest av helgefreden! :)

torsdag 2. mai 2013

Ute hele dagen!

I dag har jeg vært ute hele dagen. Fin temperatur og sol innimellom. Jeg startet dagen med å dra og kjøpe hageslange og sånn "kopp-nøkkel-greie" for å få hjulene av og på bilen. Planen var altså å legge om til sommerdekk... men sånn ble det ikke.

Jeg kastet meg i gang med å legge impregnert-dekke i en del av garasjen. Her lå det bare noen paller før, men nå er det skikkelig gulv å stable vinterens forsyning med ved, når jeg bare får tak i den! God lufting under, gjør det tørt og fint. Så her skal nok veden få det fint. Pallene ble kappet opp i passe kubber og kommer til å varme godt til vinteren. Prima gjenbruk.

Helt innerst i garasjen, har jeg satt opp en skillevegg. Her er det ca 1,6 * 1 meter gulvplass. Jeg skal flytte på noen hyller og ordne med litt oppheng muligheter. Da blir dette verktøyhjørnet mitt. Jeg skal fortsette med prosjektet i morgen, flytte hyller og sette verktøyet på plass. :) Det blir knallbra!

I seks tia skyet det over og jeg gikk inn for å lage taco. Siden det var tomt for brød, laga jeg det også! Og når jeg satte meg ned på stua, da så jeg et sørgelig syn.... Snøen lavet ned... SNØ!!! Og atter en gang dekker et 4 cm tykt hvitt teppe verandaen... Jeg blir sprø! Nå må det da kunne bli vår!!!

Men det er koselig vær å være inne i, etter en lang dag ute i sola! ;)

Håper alle har en fortryllende aften! :)

onsdag 1. mai 2013

Havrekjeks!

I går tenkte jeg litt på hvorfor i all verden vi bare lager småkaker til jul?!?! Så jeg fant ut at jeg skulle lage noen havrekjeks. Jeg hadde en pose med havregryn i kjøkkenskapet og havregrøt vil vi aldri komme til å lage. Så jeg satte i gang.

Noen oppskrift hadde jeg ikke, men jeg laget til passe doser av havregryn, mel, smør, sukker (fikk brukt noe av det brune sukkeret mitt, som aldri ellers blir brukt), bakepulver, natron, 2 plater kokesjokolade og så måtte jeg spe på med litt vann for å få høvelig konsistens på deigen.

Jeg lot deigen stå et par timer. Så rullet jeg den ut til 2 pølser, det ble mye deig, ca 3 cm tykk og skar opp i litt over 1 cm tykke skiver. 18-20 på hvert brett, stekte på 175 grader til de var gylden brune. Mens de stekte fløt de utover til å bli ca 4-5 cm, akkurat passe.

Etter at de var avkjølte, hadde jeg 56 sjokoladehavrekjeks... men bare en liten stund, for de var gode - ergo forsvant de fort, en etter en... ;)

Godt å ha en kakeboks full av kjeks til kaffen, hvis noen skulle stikke innom!

Jeg håper alle får en kjempefin 1. mai!!!
PS! Husk å lese av strømmen i dag... ;)