I vinter fisket vi litt torsk som skulle bli til klippfisk. Det ble alt for lite, så vi får være flinkere til neste år....
Etter salting av fisken ble den hengt på uthusveggen til tørk.
Rogna tok vi vare på og la den i salt. Planen var å få laget kaviar før måsegg sesongen startet, men slik ble det ikke. Tiden gikk alt for fort.
Så rogna har ligget i salt på månedsvis, før vi nå fant ut at vi måtte få laga kaviar av den.
Jeg tok den med til Mo og vannet den ut i ett par døgn.
Så ble den fraktet til Forvik og røkt på gammelmåten.
Vi fjerna skinnet og satt igjen med røkt "rognmos" og lurte litt på hvordan vi skulle gå frem videre. Noen steder på nettet tilsettes både olje, sukker og andre ting, men etter en telefon til pappa bestemte vi oss for å droppe det. "Rognmosen" var jo god kaviar, helt naturlig og uten tilsetninger av noe slag.
Dårlig planlegging gjorde at vi ikke hadde noe å ha kaviaren i... men vi tok i bruk den ene lille Svolværposteiboksen vi fant og brukte den som form.
Nå har vi 9 poser med kjempegod kaviar i fryseren.
Det var enkelt å lage, ikke sant?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!