onsdag 2. oktober 2013

Tur til Mofjellet!

I går ettermiddag var det ingen bønn, jeg måtte en tur på fjellet, til tross for at jeg hadde sovet lite og vært på jobb 5 av en serie på 7 nattevakter.

Jeg hadde 4 Ranatrasken-klippe-punkter igjen; Stangfjellet, Mofjellet, Slettafjellet og Hellerfjellet. Valget falt på Mofjellet, mest fordi det er kjent landskap og at man starter fra sentrum. Litt over kl 16 begynte jeg opp Finnsete. Bratt var det oppover og bakken var glatt på grunn av regnet. Likevel; en god sti leder opp på fjellet. Jepp! Jeg var flink og fulgte stien... ;)

Det var mange som tuslet og jogget forbi meg... det gikk langt fra fort oppover. Kroppen var mer død enn levende, likevel kunne ikke det være noen hindring. Jeg kunne heller ikke la det være flaut at folk gikk forbi meg....

Innimellom var utsikten bare inn i tåka, men smått kunne byen skimtes mellom skyene. Grått og regntungt landskap, men likevel rundt 9 grader - ergo ikke kaldt for denne årstiden å være. På det nederste bildet ser det ut som om jeg er over skyene... men det er jo bare tåka som seiler over byen, men under meg! ;)

Rundt kl 18 var jeg fremme ved masta. Jubel og glede! Ranatraskenklipp nr 22 var ett faktum! Jeg var veldig fornøyd, for å si det mildt!

Jeg hadde ingen mulighet til å være på toppen mer enn de minuttene det tok å fiske frem, klippe og legge kortet ned i sekken igjen. Klokka gikk fort og mørket kommer sigende i 7-8 tia. Innen jeg kom meg ned til Appelsinhaugen var det stummende mørkt. Lommelykta måtte frem for å lyse vei det siste stykket ned mot bilen.

Jeg kom helberga ned den glatte stien og kunne fornøyd konstatere at det bare er 3 toppturer igjen, så er alle 25 klippene i boks for årets sesong. Spenningen er stor, både for min og konkurrentenes del, kommer jeg til å få klippet de tre siste?!?!

4 kommentarer:

 1. Det ser unektelig spennende ut med skyer/tåke under deg istedenfor rundt deg eller over deg :)
  Det er vel ingen tvil om at du kommer til å få klippet de tre siste klippene! Blir det i så fall første året du får tatt alle?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, er du på styr! Jeg har aldri vært i nærheten av alle... det hører vist nok med til sjeldenheten at folk har så mange over ti (som er "kravet" for "godkjenning")...
   Kortet for 2008 finner jeg ikke... men jeg mener at jeg klarte mer enn 10 det året, til tross for at første turen var 1. september...
   I 2009 hadde jeg 16 klipp.
   I 2010 hadde jeg bare 6 klipp.
   I 2011 hadde jeg 11 klipp.
   I 2012 ble det 13 klipp.

   Så året 2013 blir ett toppår uansett om jeg klarer de tre siste eller ikke! :D

   Slett
  2. Flinka! Du imponerer, som vanlig!

   Slett
 2. Tar av meg hatten for deg! Du er skikkelig flink til å komme deg ut, selvom du jobber maraton uker!

  Fortsatt fin onsdagskveld, og lykke til med de 3 siste turene, med ditt pågangsmot klarer du sikkert de også!

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!