Nå er det sesong for nydelige blåbærmuffins med skogsferske blåbær. Tradisjon tro blir det laget en god del av disse her i huset, og i år skal jeg dele oppskriften med dere.
Først må du ut i skogen og plukke litt blåbær, alternativt dra på butikken og kjøpe et beger eller to! ;)
Til 16 store muffins trenger du;
3 gode ts med bakepulver.
7,5 dl hvetemel
6 egg
3 dl melk
4 ss vaniljesukker (blir aldri for mye)
150 g margarin (smeltes)
6 dl sukker
16 ss blåbær
Sett ovnen på 225 grader og let frem bolle og vispeutstyr, disse muffinsene kan godt lages uten maskin.
Ha mel, bakepulver, sukker, vaniljesukker i bakebollen. Rør dette sammen. Smelt smør, la det avkjøle ved å ha melken oppi, og hell hele greia oppi bollen med melblandingen. Rør godt. Tilsett eggene ett og ett. Rør godt. Nå er røra ferdig.
Fordel røra i 16 store muffinsformer, du kan selvsagt lage flere små - men i min verden skal muffins være store!!! Jeg liker ikke de formene som ser ut som krepp-papir i kanten, for de flyter bare utover, gode former er et must!
Ha ei spiseskje blåbær oppå hver muffins, ikke rør, de synker ned i røra av seg selv.
Så stekes de på 225 grader i 15 - 20 minutter. Avhenger av hvordn din ovn steker.
VIPS; blåbærmuffins!
PS! Ikke snu ryggen til de ferdige muffinsene, for da er de borte vekk!!!
Lykke til!
Hørtes helt nydelig ut! Ble skikkelig inspirert her.
SvarSlettHvis det bare ville slutte å regne skulle jeg testet oppskriften din :o)
Kos dere med muffins!
Testing av disse muffinsene vil gjøre stor lykke...
SvarSlett... men plukke blåbær i regnvær er vel ikke en like stor lykke?!?!
Men når sola kommer, da må du ut i skogen!!! ;)