De siste ukene har jeg spist pai med kantarell flere ganger. Og den er bare fantastisk god! Jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere. Denne paien er nok til 4 porsjoner, vil jeg tro!
paibunn (Jeg bruker en pakke Maizenna paibunn)
Fyll;
2-3 liter kantarell
1/2 rødløk i tynne skiver
400 g bakon i små biter
4 egg
4 ss matfløte
1/2 ts salt
hvitløkspepper
6-7 cherrytomater eller andre små tomater
Lag paibunnen, og ha den i paiformen.
Stek bacon.
Stek kantarell og smak til med hvitløkspepper.
Bland baconet og løk i kantarellen og la det få et par minutter sammen.
Skjær tomatene i biter.
Visp egg, salt og fløte.
Etterpå har man bacon-kantarell-løk-blandingen oppi paiformen, og heller over eggeblandingen.
Stek paien på 200 grader i ca 40 minutter.
Jeg lover dere et godt måltid!
Den så veldig god ut, men antagelig ikke noe jeg kommer til å lage når hele familien er samlet...
SvarSlettMEN - jeg forsøkte å lage kantarell-chips her om dagen! Ble ganske OK, men jeg var litt hard på pepringen. Ungene likte det selvfølgelig ikke. Utakknemlige beist! ;)
He, he... Likte ikke ungene kantarell-chips?!?! Er det mulig? Det måtte være kryddringen din! ;)
SvarSlettKantarell-paien er nok "voksen-mat" her i huset også, men de har smakt (frivillig) og synes den var "helt grei". Det må sies å være lovende for mamma-kokken her hos oss.
Vi voksne synes den er kjempegod, og har spist mange av dem nå i høst! :)
så kjempe godt ut! Gleder meg til å prøve ^^
SvarSlettBlir vel en sopptur snart sa da er det alltid fint å teste ut nye oppskrifter :D
Her hos oss er soppsesongen på hell. Frosten er begynt å nærme seg faretruende, så de som ikke kommer seg på sopptur i helga, må nok vente til neste sesong...
SvarSlettHåper du liker paien, hvis du tester den ut!!! :)
Steike! Denne skal prøver. Aldri tenkt på pai og kantarell før. Takker for oppskrift :)
SvarSlettPai er en fantastisk oppfinnelse! Og denne er bare supergod! Tenkte å prøve meg på en blåbærpai til helga! :)
SvarSlett