tirsdag 31. januar 2012

Tenk dere det...!

Jeg er rå-imponert. Jeg oppdaget at det har vært over 10.000 besøkende på innlegget mitt om; Hvordan man lager en melkekartong-lommebok!!! Den har hatt flere treff en 5 av de 6 blogginnleggene jeg har fått publisert på VG. Jeg er rett og slett imponert.

Det som er mest morro, er at så mange har prøvd å lage dem. Mange har linket tilbake til innlegget for å vise hvordan de er laget - og mange har laget sine egne versjoner av prosjektet.

Da jeg skulle prøve å lage disse selv fant jeg ingen god fremgangsmåte på nettet, men når jeg satt og søkte i dag, dukket det opp veldig mange forskjellige fremgangsmåter og varianter av dette gjenbruksprosjektet. Jeg er imponert over kreativiteten til folk.

En av dem som har videreutviklet lommebøkene er damen bak bloggen "Lappedesign". Hennes løsning er bare helt fabelaktig! Jeg anbefaler dere å ta en titt!

Hos "Nord i bygdo" vises en fremgangsmåte for å få lommebøkene litt penere dekorert!

Og på denne engelskspråklige nettsiden er en annen variant, med fremgangsmåten på film! Variasjonene er tydeligvis endeløse.

Det har vært morro å høre og se alle de som har prøvd å lage dem. Kommentarer og mailer har fortalt om folk som har fått det til. Det er også fabelaktig å se alle variantene - og alle de andre (og mer proffe) oppskriftene som ligger ute på nettet. Jeg ser også at veldig mange små kreative nettbutikker selger dem.

Det som varmer mest er at skoler, barnehager, 4H m.m. har hatt glede av å prøve. Helt fabelaktig! :)

mandag 30. januar 2012

Nydelig solnedgang i januar!

Jeg oppdaget at vi fikk en nydelig solnedgang i ettermiddag. Himmelen lyste i fantastiske farger. Det er godt at solen er tilbake, ingen tvil om det!

Med en nydelig orkidé og hvite lys på spisebordet og den flotte solnedgangen ute, spiller det ingen rolle at huset (atter en gang) burde vært vasket...  ;)



- nå skal jeg ikke påstå at huset nettopp er vasket, for det ville være blank løgn, men det burde fremdeles blitt vasket... noe som heldigvis ikke spiller noen rolle nå som lyset er så vakkert ute!!!  Ja, jeg innbiller meg at hvis jeg sier det mange nok ganger så er det sant!!! :)

Jeg ønsker dere alle en strålende uke!

Er det noen flere som "leser" lydbøker på Mp3-fil?

Jeg er en av dem som i tillegg til å lese vanlige papirbøker, "leser" bøker på Mp3-fil. Noe som er veldig kjekt når jeg går på tur. Bøkene blir lastet inn på telefonen og gjennom ørepluggene kan jeg gå og "lese" bok samtidig som jeg er ute på tur.

Saken er bare den at disse bøkene er skrekkelig dyre. Jeg finner heller ingen i min omgangskrets å "byttelåne" bøker av.... finnes det noen der ute i cyberspace som kan tenke seg å "byttelåne" bøker med meg?

Nå er jeg en person som er krim-elsker. Jeg liker nordiske forfattere, hvor handlingen helst foregår i skandinavia. Lett identifiserbart for en enkel sjel. Jeg har fått mine favorittforfattere; Camilla Läckberg, Jan Melhum, Fredrik Skagen, Jørn Lier Horst og noen til. I tillegg har jeg lest alt av Anne Holst og Henning Mankell, men disse har jeg ikke på Mp3-fil.

Min eldste sønn har laget Mp3-fil av en gammel CD-lydbok, hvordan han får det til aner jeg ikke. Men det er selvsagt et alternativ å låne bøker på biblioteket som han kan skape om for meg. Den gamle bærbare CD-spilleren er også et alternativ, men det er komplisert å dra med seg en masse CD-plater på tur.

Så jeg spør igjen; Er det noen av mine blogg-lesere som "leser" bøker på denne måten og kan tenke seg å "byttelåne" bøker?

Jeg krysser fingre og håper!!! :)

Alt du ikke viste at du måtte ha!

Det er mye jeg ikke ante at jeg hadde bruk for, noe jeg virkelig fikk øynene opp for sist jul. Butikkene var fulle av små saker og ting som er "kjekke å ha". Ting som skal gjøre livet enklere for oss. Blandt annet dette;

Elektrisk visp. Den setter du ned i kasserollen, slår den på, og så rører den rundt slik at du slipper å stå og følge med... Helt sikkert nytting, men nødvendig?

Selvgående støvsuger. Den setter du på gulvet, slår den på, og så kommer du hjem til nystøvsuget hus etter endt arbeidsdag... Kjekt, men nødvendig?

Selvgående plenklipper. Sett den på plenen, så klipper den mens du leser avisen eller gjør noe annet mer eller mindre nyttig.

Den elektriske tannbørsten. En gammel kjenning som står på badet hos mange av oss. Kjekk å ha, selvsagt, men....

Fellesnevneren for allt disse tingene du ikke ante at du hadde bruk for er; du slipper gjøre noe selv! Med å investere i disse tingene slipper vi den fysiske påkjenningen det er å støvsuge, klippe plenen, røre i sausen og pusse tennene. Men ved nærmere ettertanke så er kanskje disse noen av de siste tingene vi har som gir oss litt fysisk aktivitet i hverdagen?

Det finnes garantert andre eksempler på ting vi ikke var klar over at vi hadde bruk for. Muffinsformer og bakekjevle av silikon?!?! Det skurrer litt i mine ører. Muffins skal liksom sitte litt fast i papiret sitt, det er en del av muffinsopplevelsen. Kjevle... er ikke det gamle av trevirke godt nok? Dessuten skurrer det litt for meg når ordet silikon havner sammen med ordet mat....

Meget mulig at det bare er jeg som ikke føler at jeg egentlig ikke har bruk for disse tingene, men jeg er ganske sikker på at de fleste av oss har kjøpt ett eller annet smart, som vi ikke viste at vi hadde bruk for....  ;)

torsdag 26. januar 2012

Gjenbruk i Villa Galskap!

I dag tok jeg meg endelig tid til å stikke innom bruktbutikken for å finne en gammel kjøkkenvekt som skulle brukes til krydderhylle. Jeg fant et aldeles praktfullt eksemplar som var helt uten skader og betalte 50 kroner for den. Etter en times tid i skikkelig rengjøringsvann ble den som ny. Jeg har tenkt på denne løsningen lenge, men det er bare aldri blitt gjort. Nå pryder den kjøkkenbenken med krydderglassene på - og jeg kan konstatere at idéen min fungerte flott. (Etter min mening da!)

Jeg kom meg omsider ut av huset i dag. Siden det har vært så kaldt de siste dagene har den planlagte skituren blitt utsatt - helt til i dag. Jeg hadde en cache som mål, og tok skituren innover ei veldig grei oppkjørt løype. Forbi de to cachene jeg logget på mandag, og videre en km eller så til den jeg hadde som mål i dag. Det var elendig skiføre, til tross for -4 grader. Skiene gled bare ikke hverken fremover eller bakover. Kanskje like greit, for da ble ikke nedoverbakkene et mareritt! Cachen var av mine absolutte favoritter; en liten en som var naturlig gjemt i terrenget. Atter et funn logget.
Utsikten var flott, det er Mo i Rana sentrum dere ser langt der borte mellom trærne. Lyset er ikke så godt kl 10:45 ennå, så bildene blir litt dystre. Hadde jeg vært der et par timer senere hadde forholdene vært litt annerledes. Men jeg synes det er greiest å dra tidlig på dagen.

Min fabelaktige mystery-cache er ennå ikke publisert. Lurer på om de fullstendig har tatt ferie i godkjennings-komiteen...?!?!

Vel, vel... jeg legger med ennå et bilde av den fabelaktige krydderhylla mi og ønsker dere en fortreffelig dag!!! :)

Er det noen andre der ute i den store verden som har fine gjenbruks-tips? Jeg synes, som dere vet, at det er supert når gamle ting kan få et nytt liv - kanskje på en helt annen måte enn de i utgangspunktet var tiltenkt?!?!

tirsdag 24. januar 2012

Sola er tilbake!!!

Tenk det! I dag dukket sola opp og kom inn vinduene på kjøkkenet og i spisestua. Ingen andre enn oss som opplever at den blir borte vet hvor godt det er når den er tilbake. Selv om det er -20 i dag, så blir det faktisk nesten ikke lagt merke til fordi sola skinner.

Det flotte gule lyset som kryper over fjellkanten lyser opp hele stua der det strømmer gjennom vinduet. :)

På vei hjem fra en snartur i sentrum måtte jeg stoppe og ta bilde av dette vakkre synet; sola som treffer Ørtfjellet. Nå går vi mot sommer og vår! Bare 4 måneder med vinter igjen!!! :)

Har dere tenkt på noe som er litt snodig?

Ja, jeg har reflektert litt over livets rariteter igjen;

Når vi har barn ser vi alltid frem til noe i fremtiden, i stedet for å glede oss over livet som det er i dag.

Jeg mener foreksempel;


Vi ønsker barn - gleder oss til vi får det.

Vi blir gravide - gleder oss bare til barnet kommer til verden.

Barnet blir født - vi gleder oss til de begynner å gå og snakke.

Når de går og snakker - gleder vi oss til de kan spise selv.

Når de spiser selv - gleder vi oss til de kan kle på seg selv.

Når de kler på seg selv - gleder vi oss til de begynner å forstå mer av livet.

Så forstår de mer av livet - vi gleder oss til de begynner på barneskolen.

Vel i gang med barneskolen - gleder vi oss til de begynner på ungdomsskolen.

Så er de i gang med ungdomsskolen - vi gleder oss til de begynner å få egne meninger.

Egne meninger kommer gjerne samtidig med tenårene - I rest my case!

Tenårene er tøffe - vi gleder oss til de får hodet skrudd på plass igjen.

Når de får hodet skrudd på plass igjen - gleder vi oss til de begynner på videregående.

Når de begynner på videregående - gleder vi oss til de står på egne bein og flytter hjemmefra.

Så er de blitt så store og trygge at de flytter hjemmefra - vi begynner å glede oss til de gir oss barnebarn.

Sirkelen er sluttet, og våre barn begynner på den samme sirkelen...
Hvorfor gleder vi oss ikke over det vi faktisk har gledd oss til? ;)

mandag 23. januar 2012

Mandag og langhelg!!!

Endelig har jeg tatt helg! Langhelg! Til neste mandag! :) Flere gjøremål står på lista denne uka, men i grove trekk har jeg uka til fri disposisjon, så vi får se hva det blir til! Var ikke orkidéen jeg fikk av svigermor nydelig? :)

Jeg har ikke så veldig mye å fortelle om, egentlig, livet går sin vante gang. Jeg har vært nødt til å fyre i ovnen siden temperaturen har sunket til -17 grader. Brrrrrrrrrrrrrrrrr....

Jeg dro fra jobb rundt halv åtte i morres, men før jeg satte kursen hjemover dro jeg på en liten cachejakt. Forfrossen og trøtt tuslet jeg i vei mot første cache. Om funn-håpet var så stort vet jeg nå ikke, for flere av de mer "garva" cachejegerne i Rana hadde logget at de ikke hadde funnet den... Ved nullpunktet bar området tydelig preg av iherdig letevirksomhet. Om det var tretthet eller det faktum at lyset fra hodelykta traff noe mistenkelig, det vites ikke, men cachen viste seg å være et veldig greit funn. Hva de andre hadde lett etter og ikke funnet er en gåte; for denne var helt synlig - og likevel kunne jeg logge som første geocacher FIRE dager etter at den ble lagt ut!!! :) Det er heller sjelden kost her i området, vi har faktisk bare gjort det en gang før; sist vinter - da en uke etter publisering! :) Fornøyd.no = meg! Jeg tuslet videre og fikk logget en til, men kjente da at jeg var så trøtt og kald at den siste måtte vente til en annen gang...

Etter å ha fått meg litt søvn kunne jeg begynne å nyte ettermiddagen og friuka. Jeg har lagt ut en egen cache, som forhåpentligvis blir publisert i kveld. De interesserte kan sjekke ut GC30VQC etter hvert som den dukker opp. Jeg er veldig fornøyd med denne!

Jeg bare MÅ vise dere hvordan det går med palme-stammen jeg kjøpte på flyplassen på Gran Canaria i sommer;

Er den ikke blitt flott? Jeg er imponert over at det går ann, så til sommeren skal jeg helt klart kjøpe en til - håper selvsagt det blir en like stor suksess.  :)

Kanskje dere vil se hvordan vi skal bo under årets sydentur? Vi skal bo veldig sentralt i Maspalomas, i dette komplekset med 34 bungalower. Vi skal ha 2 av dem! ;)
Jeg gleder meg masse. Sol og varme. Rolig og fredelig. 17 dager med middag laget, servert og ryddet opp av andre enn meg... Kan det bli bedre?

Jeg håper dere alle sammen får en flott kveld videre! :)

torsdag 19. januar 2012

Ikke mye som skjer hos oss, men en liten oppdatering...

Det fortsetter å være milde temperaturer hos oss her i nord, og det er bra! Ikke kommer det snø og vi fryser ikke halvt i hjel! ;)

Mørket gjør seg gjeldende ennå, selv om dagene blir lysere og lysere. Jeg fikk ikke sola inn kjøkkenvinduet i går, slik jeg egentlig skal, men jeg håper den kommer så snart skydekket blir lettere! :)

Denne helga skal jeg jobbe, noe som gjør at det ikke blir noen turer. Men vi skal bruke litt tid på å prøve å få løst noen mystery-oppgaver. Jeg har fått til 3 stykker de siste par dagene - og fått bekreftet at koordinatene er korrekte av eierne! I tillegg har jeg fått (av en snill cacheeier) flere hint til 3 andre, så spørs det da, om vi klarer å finne ut av dem med å legge hodene i bløtt!!! Det er Trondheimscacher til turen vår dit i april! ;)

Som til alle de andre sydenturene våre (bortsett fra den til kanariholmen i fjor) er jeg så vidt i gang med å lage en reisebok til årets kanarireise. Tekst og bilder til stedet vi skal til, informasjon om hotellet vi skal bo på (denne gangen bungalower) og så mye info om de cachene som er i området. Vi fant 50 av de drøye 150 cachene på øya i 2011, så jeg håper vi finner rundt 50 i år også. Det skal være mulig, tror jeg. Det er 30 stykker bare i området vi skal bo i, i tillegg til noen som ligger veldig langt oppi fjellene. Og så er det 7 i nabobyen. Hvis vi leier bil, kommer vi oss opp i fjellene og da kan det bli noen flere! :) Med andre ord; 50 skal være mulig!

Utrolig nok står hortensiaene mine like fine ennå. Utrolig, skal jeg si dere. Vanligvis er de begynt å henge litt med blomstrene etter en uke, men heldigvis ikke denne gangen. Krysser fingrene og håper de overlever helga også!!!

Den 5-arma lysestaken jeg lakket sort har fått hvite lys og er superfin ennå! Jeg er veldig fornøyd med den. Utrolig hva man kan få til med en gammel grusom lysestake og litt lakk...

Jeg håper dere får en flott dag!!!

tirsdag 17. januar 2012

Å se positivt eller negativt på livet?

Jeg lar meg igjen forundre over livets rariteter og menneskers opptreden og tanker.

Hvordan ser du på tilværelsen? Finner du noe positivt i det meste eller lar du det negative ta mest plass?

F.eks. I går var du på skitur i nydelig vær, men i dag er været elendig og det er ikke noe poeng i å dra på tur.

Hva fokuserer du på?

Det at du hadde en nydelig skitur i går? Eller at været er elendig i dag?

Hvis du er av den positive typen så vil jeg tro at du fokuserer på den flotte skituren i går og lar være å bry deg med at du ikke kommer deg på tur i dag, det kommer jo flere dager.

Hvis du er av den negative typen, så vil det faktum at du ikke kommer deg på tur i det elendige været i dag ta alt fokus, noe som resulterer i at gårdagens flotte skitur kommer i bakgrunnen.

Den følelsen man sitter igjen med, om man ser den positive versjonen eller den negative versjonen, er to helt forskjellige. Fokuset på den fine skituren i går gir en følelse av lykke, mens fokuset på været i dag gjør deg nedstemt.

Hva er det som gjør at vi til stadighet lar oss overvinne av den negative følelsen?

Jeg tror det krever en bevist tankeendring til hos de som lar seg spise opp av fokuset på det negative, det som gjør oss nedstemt, å bli bevist sine egne tanker og dytte dem i positiv rettning.

La meg illustrere med et annet eksempel;

Du har vært og kjøpt et nytt klesskap. Flatpakket i en masse deler. Du pakker ut og legger delene utover gulvet og tar monteringsanvisningen. Den ser komplisert ut.

Hva tenker du nå?

Dette skal jeg få til! Jeg skal gjøre et helhjertet forsøk i allefall!
Eller tenker du at dette går aldri i verden bra! Jeg tror aldri jeg kommer til å få dette til!

Jeg tror at med fokuset: "Dette skal jeg få til", så får du det til. Eller så ler du av dine manglende kunnskaper om sammensetting av skap og ber om hjelp. Mens med fokuset: "Dette ikke kommer til å gå bra", så får du ikke skapet sammen og delene blir liggende på gulvet.

Den positive innstillingen gjør deg mer motivert til å få det til, mens den negative innstillingen tar fra deg mye av motivasjonen for å få skapet sammen.

Vi skaper vår egen lykke, ikke sannt?

Det å finne noe positivt i det meste som skjer i livet gjør noe med oss.

Ok, så brant huset ned, men vi kom oss ut og er i livet alle sammen. Det finnes flere hus, saker og ting kan erstattes. Selv om mye av det som brant opp betydde mye for oss, så har vi minnene av det. Vi har det bra, vi får det til!

Selv sliter jeg litt med å fokusere positivt hele tiden, men jeg prøver å finne gleder i de minste lille filleting. En god penn som har vært borte en stund dukker opp igjen. Sola stikker inn kjøkkenvinduet. Jeg har funnet en geocache. Vi skal på hyttetur. Unger som kommer glade hjem med en eller annen historie. En middag som ble ekstra god. Finner sopp eller multer i skogen. Nådde en fjelltopp. Finner ut at de gamle sommerklærne varer en sesong til. Ja, mange sånne småting.

Og når noe negativt skjer, så prøver jeg å se om det ikke finnes noe positivt med det også - og jeg har innsett at det meste som skjer, har også en positiv side!

Takk for oppmerksomheten! :)

mandag 16. januar 2012

What's up in Villa Galskap?

Ja, det har vel vært litt som Pusur sier; "Be lazzy, its weekend!"

Vi har omsider fått bestillt flybilletter til årets sommerferie. Gran Canaria endte vi med i år også. 17 dager på kanariholmen blir ikke å forakte. Ingen chartertur denne gangen, øya kjenner vi godt og noen ung guide trenger vi ikke her. Helga har også gått med til å lete etter bungalow eller leilighet, men mulighetene er mange, kravene store og det eneste som så langt er bestemt er at vi skal finne noe i Maspalomas-distriktet. Jeg håper vi kan bestemme oss i dag, for hodet blir bare grillet av å lese om alle mulighetene...

I går var det plussgrader her hos oss, noe som medførte regn - og dermed sørpeføre. For å være helt ærlig synes jeg det er prima. I fjor på denne tiden hadde vi 30 minus, og det var i allefall ikke noe hyggelig!

Jeg ønsker dere alle sammen en strålende mandag!

fredag 13. januar 2012

Fredags morgen, hjernetrim og nye blomster!

I går stakk jeg en tur til Plantasjen for å kjøpe årets første hortensia. Ok, så får jeg dem ikke til å leve lengre enn skårne tulipaner, men de er nå flotte mens de står der! ;) Planen var 2 hvite, men de hvite som var der så mer død enn levende ut, så jeg fant en rosa og en lyseblå som så ut til å kunne leve et par uker....

De ble nå riktig så fine i den doble bjørkeblomsterpotta jeg kjøpte Halloween-dekorasjon i for et par år siden! Gjenbruk er tingen!!!  ;)

Siden jeg fikk så god hjelp med gårdagens mystery-oppgave, tenkte jeg at det kunne være på sin plass med litt hjernetrim i dag også! Vet du løsningen på denne?

Den første oppgaven heter; What a X!

,XXX,,XXXX,XXX,XX,XXXXXXX,XXXXXXX,XXXXXX,


,XXXXXXX,,X,,XXXXX,XXXX,XXXXXXX,

Hvordan får man koordinater ut fra dette, når hintet er;

X-II=(What a X)
Number between comma (Antall mellon komma)
Use advanced calculator (Bruk en avansert kalkulator) Som finns i Windows.

Dagens andre mystery-oppgave er; Bla bla bla

Oppgaven er som følger;
64° ??.???

018° ??.???

BlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBl
aBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaB
laBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaaaBlaBlaBlaaaaaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBla
BlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaaaaaaaaaBlaBl
aBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaaaaBlaaaaaaaaaBlaBlaBlaBlaaaaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBla
BlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBl
aBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaB
laBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBla
BlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaaBlaBlaaaaaaa
aBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaaaaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBla
BlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaaaaaaaaaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBl
aBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaB
laBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBla
BlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBl
aBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaB
laBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBla
BlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBlaBla

Hvordan får man koordinater ut fra dette?
Her finnes det ingen hint....
 
Bla-bla-bla, tenker jeg, for begge oppgavene... De virker jo helt håpløse, men de er helt sikkert veldig forståelige, for de som har hjernekapasitet til sånne greier...
 
Nå får jeg gjøre litt (forhatt) husarbeide!
 




Håper dere får en strålende helg, med eller uten hjernetrim!

torsdag 12. januar 2012

Det er vinter igjen!

Det er vinter i nord. Bildet er tatt i Hemavan forrige helg. Kaffe på verandaen i sol og minus 22, mens jeg fikset en travelbug i cachen vi har lagt ut der.

De siste par dagene har snøen virkelig lavet ned her på Skonseng. I går var jeg ute og måket unna de i overkant 30 cm som hadde lavet ned i løpet av natten. I morres måkte jeg unna de 10 cm som hadde kommet i løpet av neste kveld og natt. Og til min store frustrasjon var det kommet over 10 cm til når jeg skulle i postkassen for en ørliten stund siden! Er det mulig? Jeg kjenner jeg blir sliten bare ved tanken...  ;)

Utsikt fra hytta forrige helg!
I helga hadde vi (eller jeg) planlagt grottetur til ei grotte i Kåtaviken, ca 200 meter inn i fjellet. Men når jeg fortalte min turglade venninne om dette ble det satt en øyeblikkelig stopper for prosjektet! Hun ville være med! Så da må vi vente til ryggen hennes vil være med på turaktiviteter. Men det går bra, for egentlig er det veldig lurt at hun er med, siden hun har lang erfaring med grotter. Selv har jeg bare vært i en, som bare var ca 30 meter inn i fjellet.

Sola kommer frem!
Så jeg får finne på noe annet lurt å gjøre i helgen, men hva vet jeg ikke ennå. Jeg har en cache som venter på å bli funnet, i tillegg til at noen av mine egne trenger litt vedlikehold. Sansynligvis blir det til at jeg tar tak i de tingene. Dessuten er det kanskje mulig å slappe av litt hjemme? Bare kanskje! ;)



Utsikt fra hytta forrige helg!
Siden jeg nå har fri en uke, har jeg hele neste uke til å dra på tur. Et par turer må være mulig å få til, selv om det er alt for mye snø etter min smak. En tur oppover Selforslia på ski for å finne en cache der, kanskje to, men jeg er litt i tvil om nummer to er mulig å finne på vinteren. Sansynligvis blir det med den ene. Selforslia er en bakke som snirkler seg oppover en ganske bratt fjellside, og for ei som ikke er veldig god på ski, kan det bli en prøvelse i seg selv! ;)

Som dere har sett og lest den siste tiden, har jeg vært helt tom for "refleksjoner over livet", men de kommer nok igjen etter hvert! :)

Jeg undres på en ting; er det noen av mine geocachingvenner der ute som skjønner hvordan man får koordinater av denne mystiske tallrekken?

N = 0011011000110011001101111001

E = 0011001000000010011001100111

Jeg setter stor pris på hjelp!!! Mystery-cacher er jeg faktisk stort sett for teit til å skjønne noe som helst av selv... Men hadde jeg nå bare fått hjelp til å knekke noen koder, hadde det kanskje løst seg opp og jeg hadde forstått flere? Let's hope so!

Utsikt fra hytta forrige helg!
Jeg håper dere har hatt ei flott uke
og ikke minst
 at dere får ei super helg! :)  

tirsdag 10. januar 2012

Vinterbilde!

Jeg dropper bare innom her for å vise dere at vinter faktisk kan være vakkert, selv om den er kald og (i en periode) mørk. Bildet er et av de jeg tok ved Røssvatnet i helga. Sola lyste opp fjellene i bakgrunnen mens frostrøyken lå som et tykt teppe over vatnet. 
Håper dere har en flott vinterdag der ute i cyberspace!

mandag 9. januar 2012

Våre planer for 2012!

2012 står forran meg som et blankt lærret. Jeg har vært litt i tvil om vi hadde så mange planer for dette nye året, men noen er det jo uten tvil.

Harald fikk en helgetur, siste helga i april, til Trondheim i julegave fra meg i år. En tur fra vinter og sølevær i nord, til våren som sansynligvis er kommet til Bartestaden. Planen er shopping for sommersesongen på XXL. Vandring i gamlebyen. En tur innom Nidar Bergenes fabrikkutsalg er også på tapetet; kjekt for han som elsker sjokolade. Litt geocaching må også til!

Vi har ikke helt bestemt når, men en tur til Gran Canaria i sommerferien er ønsket. Klart vi kunne valgt et annet sted, men det er nå hit vi helst vil. Til øya hvor vi drømmer om å eie en leilighet på om noen (laaaange) år.

Jeg ønsker meg en ny cachetur til Rendalen. Det er kommet en ny powertrail der og den har jeg veldig lyst til å ta. Til tross for de skrekkelige hoggormene. Men jeg har funnet løsningen for å slippe bitt fra skapningene; høye fjellsko og goretexbukse utenpå. Jeg smelter heller av varme enn risikere å bli bitt! I tillegg er området fullt av andre cacher, så en kortuke nedover dit hadde vært supert!

Jeg har også lyst til å prøve meg på powertrailen i Trollheimen, helst til høsten. Trollheimen i høstfarger skal vist være fantastisk!

En cachelanghelg til Lycksele er også på ønskelisten og burde absolutt være et oppnåelig mål.

Kebnekaise; Sveriges høyeste fjell med sine 2114 moh. Dette er en tur som tar omkring 3 dager, en dag for å gå til bunnen av fjellet, en dag til å gå opp på fjellet og en dag for returen. Det skal være overkommelig og gjennomførbart!

Stavanger og Preikestolen; ja, ja, ja... jeg vet den står på lista over planer hvert eneste år... sukk... men siden landet vårt er så skrekkelig langt, er turen dit selvsagt også en hel polferd. Preikestolen er et sted jeg har drømt om å komme til i mange, mange år. En gang bare MÅ det bli!!! Jeg håper på at det blir i år!!!

I samme vendingen håper jeg å kunne stikke innom Bergen igjen, ene og alene for å finne Norges aller første geocache! Jeg var bare 550 meter fra den i fjor... men på dette tidspunktet ringte Harald og sa han var ferdig på kurset og jeg satte meg på bussen til sentrum! Det skal sies at jeg ikke oppdaget at jeg hadde vært så nært før jeg kom hjem....

En tur sørover, mot Halden, er også høyt på ønskelista! Årsak; Kjersti! :) I tillegg har jeg så utrolig lyst til å oppleve kjøpegalskapen på et av de store svenske handlestedene for nordmenn. Ikke for at jeg ser for meg noen storstilt shopping, men fordi denne galskapen er blandt de tingene man bare bør få med seg i livet! En tur innom Moss på besøk til gu'dattrea mi er også innen rekkevidde hvis vi bare kommer oss nedover dit.

Mer veranda på Klippen Resort. Mye mer. Sist sommerens storbygging av veranda ga mersmak og vi har fått blod på tann og vil ha mer! Det er ubeskrivelig kjekt med tørt, rent uteareal. I år har jeg også lyst til å ha kjempemye blomter på hytta.

Jeg håper å få brukt kanoen mye, både på fjellvann og på kysten. Å padle mellom øyene på Helgelandskysten skal være fullt mulig i pent sommervær, noe vi forhåpentligvis vil få oppleve i sommer!

I tillegg blir det forhåpentligvis mange flotte fjellturer i år også. Det er mange fjelltopper som ikke ble "tatt" i 2011, som jeg må prøve å få til i år. Og så er det selvsagt noen fjelltopper som bare må tas hvert eneste år! :)

Oppsummert har vi ikke noen store og spesifikke planer som skal gjennomføres, så planene for 2012 er mer difuse enn planene for 2011 var.

Uansett blir det spennende å se hva året bringer! :)

Brrr... vinter....

Det var kaldt i helga, kan man si... På Klippen Resort lå temperaturen stabilt på rundt 20 minus, men for en stakkars cachejeger ble det langt kaldere....

På vei mot "Grense cache" (som da helt klart ikke var mulig å finne i vinterland) ble det steinharde 30 minus!!!

Men siden det var sol og ellers fint vintervær, fortsatte ferden mot "Røssvatnet beach", noe som hørtes forlokkende varmt ut!
Ser du cachen?
I bitende minus 17 fisket jeg fram cachen, oppdaget til min store skrekk at den hadde en skru-mekanisme for å bli åpnet... Av med vottene, skru og skru, skru og skru... Stivfrossne fingre fikk etterhvert tilgang til innholdet i boksen, men på dette tidspunktet var fingrene så frossne at det ikke var mulig å holde pennen. Litt varmebehandling måtte til før jeg klarte (med rå vilje) å tvinge fingrene til å holde penna og skrive geocache-nick og dato på det stivfrossne loggarket. Etter å ha skrudd lokket på plass og plassert cachen der den skulle være, var jeg så fornøyd at det ikke spilte noen rolle at fingrene var frosset fast i en krampeaktig stilling.

Frostrøyken oste av Røssvatnet, hvor isen ennå ikke hadde lagt seg. Flott, men fryktelig kaldt. En cache til ble logget på turen, på dette stedet var det minus 22, men tilkomsten til cachen var langt enklere, så selv om fingrene ble frossne gikk logge-prosessen mye enklere unna.

Siden solen ikke er kommet til Skonseng ennå, er det kjekt å se den andre steder og vite at den ikke har stukket av for godt!

På vei tilbake til Klippen Resort i det kalde, men nydelige vinterværet lyste månen som ei lidkule langt borte i horrisonten. Det er vakkert selv om det er kaldt!  :)

torsdag 5. januar 2012

Ikke alt blir som man har planlagt! ;)

Dagens cachetur skulle være rask og enkel. Handle litt matvarer, kjøre til første mål - gå den lille km til første cache; logge, gå tilbake, kjøre til neste mål, finne cachen; logge og dra hjem og få unna litt nødvendig husarbeide....

Tror dere det gikk helt sånn? Nei! Slett ikke! Handleturen var grei nok, fikk handla inn det nødvendige og litt til å legge i fryseren. Første cache var veldig grei, her var det bare å følge fotsporene til de som hadde vært her i går! Ingen penn til å signere med, skrekk og gru, nøkkelinnrissing ble løsningen - så får jeg signere ved en senere anledning!

Andre cache... Etter nesten en times leting tok jeg kontakt med cache-eier... MYE hjelp, bilder, nøyaktige forklaringer... null funn! Etter nesten to timer var jeg så frossen, hadde gravd opp hele området og innså at slaget var tapt. Får dra tilbake hit når cacheeier har sjekket opp! ;)

Men det var flott her nede ved sjøen. Alle de tre bildene jeg deler her, er tatt i området til den andre av dagens cacher. Hit skal jeg tilbake til våren! Garantert!!!

Vel hjemme igjen, var det bare å komme seg inn i varmvannet i dusjen! Brrrr... jeg var frossen! Så kunne jeg gå løs på ivaretakelsen av handlevarene og lage meg en kopp kaffe.

Nå bare gleder jeg meg til neste tur! :)

onsdag 4. januar 2012

En snartur til Nesna!

For å prøve å skape noe super-positivt i tilværelsen dro jeg til Nesna på cachejakt i dag. Jeg hadde peilet meg ut fem som var vintersikre, så fikk tiden vise hva jeg endte opp med. De tre første logget jeg som perler på en snor, men så stoppet det opp. Den 4. var ikke å oppdrive, men bedre lykke neste gang! Den 5. var i allefall umulig. Kirkecacher i kirketiden med både prest og kirketjener er håpløst. Når biltrafikken og folk til og fra husene sine i tillegg virker til å synes at det er snodig med folk som tydeligvis leter etter noe på helt teite steder... ja, da er det bare å legge inn årene og innse at dette ikke går i dag!

Men matpakke og te ble inntatt mens hurtigruta var på vei inn mot kai. Godt med sjøluft til tross for at vinden var kald og gikk inn til bein og marg. Dagslyset er ikke helt godt ennå, men om et par uker, da blir det litt lys igjen!!! :)

Vel, hjemme igjen kunne jeg konstatere at jeg hadde gjort cachefunn nr 760!

Det blir ingen langtur i morgen, men en ørliten tur blir det. Bare jeg får gjort unna det mest nødvendige av arbeide her hjemme.... kleskurven er stappfull, tørkestativene fulle, vaskemaskinen er sliten og støvsugeren må få astmamedisinen sin!!!

Håper dere får en fortsatt flott onsdag!!!

tirsdag 3. januar 2012

2012 er igang!

De siste ukene har vært blytunge, for å si det mildt, men vi får håpe at fremtiden bringer mye glede! Jula er ute av huset, furua fikk sørgelig lite vann gjennom høytiden, men slapp ingen nåler før jeg pressa den gjennom stua og ut av ytterdøra!

Det eneste som er igjen nå er ei julestjerne som har vart over en måned og nissen som alltid henger i blomsterpotta i vinduet! Et nytt hvitt hjerte (julegave) har fått plass sammen med blomstrene i vinduet. Kjøkkenet er tilbake til normalen med andre ord.

I stedet for lange upraktiske gardiner er vinduene igjen fulle av grønnplanter. Stammen (midt på bildet) jeg kjøpte på flyplassen på Gran Canaria i juli i fjor vokser ennå! 3 grønne og fine skudd blir større og større. Det er morro å se at det faktisk er mulig. En stammebit som var innkapslet i voks ble satt i vann, og vips! Det spirte og grodde!!! Det minner meg om at jeg har en pakke kaktusfrø, kjøpt samtidig, som jeg burde plantet for å se om det er mulig å få dem også til å gro?!?! I morgen kanskje?

I dag planla jeg en 2 cachers cachejakt, men bare en ble funnet... Den andre var nok druktnet i snøen... sukk... men årets første funn er gjort!

Ser du "Sjonhagenpresten" oppe til venstre på bildet? En helt fantastisk siluett som åpenbarer seg i en tunnel i Sjona... Natur og menneske kan skape mye snodig kunst!

Nå står lapskausen på kok, jeg er halvt gjennom min andre kopp med den nydelige kraften som skal siles av før mosing av kjøtt og grønnsaker!!!

Tenk; det er bare 2 uker til sola igjen skal kunne treffe kjøkkenvinduet! :)
Det gledest!!!